Duygu Alan

Bayraktar Ortaokulu öğrencilerinin 2016 Eylül ayında yeni okul binasında ders başı yapabilmeleri için Ramazan Bayramı öncesinde başlatılan yeni okul binası inşaatının çalışmaları hızlı ve yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Okul Müdürü Mehmet Günay, Havadis’e yaptığı açıklamada, yeni binanın oldukça geniş ve modern bir mimari yapısı olacağını kaydetti.

Günay, inşaat çalışmalarında herhangi bir aksilik yaşanmaması halinde 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda öğrencilerin yeni binada ders başını yapacağını açıkladı.

Okul idaresinin de en az öğrenciler kadar heyecanlı olduğunu belirten Günay, Milli Eğitim Bakanlığı’na okula göstermiş olduğu alaka için teşekkür etti.

Mehmet Günay, “Milli Eğitim Bakanı Sayın Özdemir Berova, inşaat çalışmaları ile bizzat ilgilenmektedir ve büyük titizlik göstermektedir. Kendisine bu bağlamda teşekkür ediyorum” dedi. Günay, Bayraktar Ortaokulu’nun, gerek akademik gerekse sosyal olarak daha başarılı olacağını, daima ileri gideceğini ifade etti.

Mehmet Günay, “Özverili bir şekilde, çok çalışarak Bakanlığımızın bu çabalarının karşılığını vereceğiz” dedi.

Üç blok

Mehmet Günay, Bayraktar Ortaokulu’nun yeni binasının idari, derslik ve laboratuar olmak üzere üç bloktan oluşacağını kaydetti.

Günay, idari binada müdür odası, 2 adet müdür muavini odası, öğretmenler odası, nöbetçi öğretmen odası, sekreter odası, hademe odası ile öğretmenler ve çalışanlara ait tuvaletlerin yer alacağını söyledi.

30’ar kişilik 24 derslik

Mehmet Günay, okul binasının ikinci bloğunun ise dersliklerden oluşacağını, bu binanın, idari binanın hemen arka tarafında inşa edileceğini kaydetti.

Günay, derslik binasının 2 kattan oluşacağını ve dersliklerin 12’sinin aşağı, 12’sinin de yukarı katta olacağını belirtti.

Mehmet Günay, her dersliğin 30’ar kişilik olacağını dile getirdi.

Laboratuarlar ve soyunma odaları bir binada

Mehmet Günay, Bayraktar Ortaokulu’nun yeni binasında üçüncü bloğunun ise laboratuarlardan oluşacağını kaydetti.

Binada, fen laboratuarları, teknoloji tasarım laboratuarları, bilgisayar laboratuarları ve öğrencilerin soyunma odaları ile Beden Eğitimi Öğretmenlerinin odaları olacağını söyledi.

Tören alanı üç blok önü

Bayraktar Ortaokulu Müdürü Mehmet Günay, üç bloğun önündeki geniş alanın ise tören alanı, toplanma alanı olarak dizayn edileceğini ifade etti.

Günay, okula giriş kapısının idari bina tarafından olacağını dile getirdi.

60 öğrenci yeni kayıt

Mehmet Günay, 2016-2017 Eğitim, Öğretim Yılı için Bayraktar Ortaokulu’nun 150 öğrenci kaydı kontenjanı olduğunu ve şuana kadar okula 60 yeni kayıt yapıldığını dile getirdi.

Yeni bina 650 öğrenci kapasitesine sahip

Mehmet Günay, bakanlığın uygun görmesi halinde okula kapsam bölgesi dahilinde daha fazla kayıt yapabileceklerini, Bayraktar Ortaokulu’nun kapasitenin buna uygun olduğunu söyledi.

Günay, “Geçen sene 403 öğrencimiz Bayraktar Ortaokulu’nda öğrenim gördü, 100 öğrenci mezun oldu. Bu yıl 150 yeni kayıt kontenjanımız var. 60 yeni kayıt yapıldı. Bakanlığın uygun görmesi ve ihtiyaç duyulması halinde daha fala öğrenci kaydı alabiliriz. Yeni binada inşa edilen sınıfların kapasitesine göre, bu yıl okulumuzda öğrenci sayısı 650’ye kadar çıkılabilir” dedi.

Kütüphane taşınacak

Mehmet Günay, yeni okul binasında kullanılacak araç gereçlerin bir kısmının yeni alınacağını, eski binada kullanılabilir durumda olan araç gereçlerin de yeni binaya taşınacağını dile getirdi.

Avrupa Birliği projesi ile eski okulda yapılan müzik odasının ve mutfağın da yeni binaya taşınacağını belirtti.