Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın “Böyle bir paket yok” dediğine, ancak Maliye Bakanı’nın “ekonomik paketin çatısı belirlendi” ifadelerini kullandığına işaret eden KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, “Hangisi doğru söylüyor?” diye sordu.

Mungan 2016-2018 Ekonomik Programı’nın çatısının tamamlandığını, programın mali yapısıyla ilgili Türkiye ile istişarede bulunacaklarını ifade ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, ekonomik paket hazırlandığını doğrulayarak, bu paketin kimse tarafından dikte edilmeyeceğini, “Kıbrıslı bir paket” olacağını ileri sürdü. 

Maliye Bakanı Zeren Mungan 2016-2018 Ekonomik Programı’nın çatısının tamamlandığını, programın mali yapısıyla ilgili Türkiye ile istişarede bulunacaklarını ifade ederken, KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Mungan’ın bu sözlerini eleştirdi. 

Kaptan: “Hangisi doğru söylüyor?”

Maliye Bakanı’nın bu ifadelerine karşın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’ın “yeni bir ekonomik paket yok” şeklinde konuştuğunu ifade eden Kaptan, “Hangisi doğru söylüyor, bizi aydınlatsınlar. Basına iki bakanın demeci düştü. Biri Çalışma Bakanı’nın, biri Maliye Bakanı’nın… Çalışma Bakanı ‘yeni bir paket yok’ dedi. Maliye Bakanı ise bir saat sonra açıklama yaptı, ‘Paketin çatısı hazır, anlaşma için Türkiye’ye gidiyoruz’ diye... Bize doğruyu söylesinler” şeklinde konuşan Kaptan, bilgi almak için Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’ndan randevu istediklerini, ancak alamadıklarını söyledi.

Gürpınar: “Paketi biz hazırlıyoruz”

Konuyla ilgili olarak konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ise, Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın yeni ekonomik paketin hazırlandığı yönündeki ifadelerini doğruladı. “Bildiğiniz gibi 2013-2015 ekonomik programı devam ediyor. Paketin son senesi olduğu için bunun bitiminde de 2016-2018 programının hazırlanacağı biliniyordu” diyen Gürpınar sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Biz bu 2016-2018 programını kendi yerel unsurlarımızla, bürokratlarımızla, sendikalarımızla, sivil toplum örgütlerimizle, yani ilgili unsurlarla birlikte, ülkenin içinde bulunduğu durum ve gerçekleri göz önüne alarak karşılıklı görüşeceğiz. 

“Kimse dikte etmeyecek”

Bizler burada kendi programımızı yaptıktan sonra program taslağını Türkiye’ye götüreceğiz ve Türkiye’yle karşılıklı istişare ederek bağlayacağız. Ama bu program her şeyiyle bizim olacak, kimse tarafından dikte edilmeyecek.”