Terminal Yapı’nın, Ercan Havaalanı ihalesini kazanan T&T şirketinin şartnamedeki mühendislik ve havaalanı inşaatında yeterlilik kriterlerine uygunluğu alanında rol üstlendiğini kaydeden Delimollaoğlu, Ercan Havaalanı’nın özelleştirmesi ve sonrasındaki süreç ile ilgili açıklama yaptı.

“Dünya sivil havacılık tarihi içerisinde önemli bir yere sahip olacak yeni Ercan Havaalanı, ülke ekonomisi ve tanıtımına önemli katkılar yapacak” diyen Delimollaoğlu, liyakat ilkesini yerine getirebilecek firmanın inşaatı tamamlamasının, uluslararası sivil havacılık tarafından uçuş emniyeti ve yolcu güvenliği açısından tanınmasının ölçütü olduğunu kaydetti.

Terminal Yapı’nın bütün kaynakları ve geçmişten gelen deneyimini ISO 9001:2000, ISO 14001 ve OHSAS 18001 kalite belgesi ve akreditasyonları ile birleştirdiğini belirten Delimollaoğlu, havaalanı  mühendisliğinde liyakat ilkesinin devlet bürokrasisi tarafından önemsenmesi gerektiğini vurguladı. Delimollaoğlu, devlet kaynaklarının ekonomik akıl temelinde kullanılması yanında, liyakat ilkesi ile havaalanı inşaatı ve işletmeciliği esaslarının uluslararası havacılık arenasında ülke güvenliği ile güvenirliliği için önemine işaret etti.

Havaalanı inşaatı ve sonrasındaki süreçte tecrübe, otorite ve uzmanlığa işaret eden liyakat ilkesinin görmezden gelinmesinin ülkenin ekonomisine darbe vurması yanında prestijini de olumsuz etkileyeceğini kaydeden Delimollaoğlu, liyakat esasları dışına çıkılmasının yeni Ercan Havaalanı’na Türk havayolu şirketlerinin bile inmemesi tehlikesi doğurabileceğini ifade etti.

Kuzey Kıbrıs’ta süreci yakından izlediklerini ifade eden Delimollaoğlu, liyakat  ve yeterlilik esasları temelinde inşaatı tamamlanan havaalanlarının, toplumların uluslararası topluma açılan yüzleri olduğunu ve ülkelerin geleceğinde önemli bir rol üstlendiklerini ifade etti.

Delimollaoğlu, devlet bürokrasisinin liyakat esaslarını önemsemesinin devlet ciddiyetinin gereği olduğunu da ekledi.