Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin hükümette olduğu dönemde belediyenin ekonomik olarak kalkınması adına tahsis edilen ve işletmesi için belediyeye verilen plaj, Bakanlar Kurulu tarafından Yeni Erenköy Belediyesi’nden alındı.

30 Haziran’da gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu kararıyla Yeni Erenköy Belediyesi’nden alınan plajın ise kime verileceği şu an için bilinmiyor.

Destek değil köstek oldular

Yeni Erenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı, Havadis’e yaptığı açıklamada, hükümetin mali yapısı bozuk olan belediyeye destek olması gerekirken aksine köstek olucu bir tavır izlediğini ifade etti.

Kararı öğrenmesinin ardından daha fazla belediye başkanlığı makamında oturmasının mümkün olmadığını kaydeden Yıkıcı, “şapkamı önüme alarak düşündüm ve istifa kararı verdim” dedi.

“Hep en iyisini sunmaya çalıştık”

Yeni Erenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı, göreve geldinden bugüne kadar belediyenin ve çalışanın menfaatleri için en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını ifade ederek, tek istihdam yapmadıklarını, 125 olan personel sayısını 120’ye düşürdüklerini söyledi. Göreve geldiği günden bu yana borç taleplerininhiçbirinin olumlu sonuçlanmadığını da ifade eden Yıkıcı, sadece 200 bin TL kredi alarak bir kişiyi emekli ettiklerini belirtti.

“Tasarruf yaptık, destek görmedik”

Yıkıcı, maksimum tasarrufla çalıştıklarını söyleyerek, hiçbir şekilde dışarıdan hizmet almadıklarını tüm işleri kendi personelleri ile yaptıklarını söyledi.Yıkıcı, döner sermayeli işletmeleri ayağa kaldırmaya çalıştıklarını ve tahsilatı artırdıklarını kaydederek, UBP-CTP hükümeti döneminde yapıaln anlaşma gereği personel ve yöneticilerden yüzde 5 ila 30’lara varan kesintiler yaptıklarını belirtti.

Yıkıcı sözlerine şöyle devam etti: “Bu sürecin yürümesi için devletin sorumlulukları vardı. Devletin görevleri vardı. Emekliler konusu da dahil. Hiç biri yerine getirilmedi. Konuyu sıcak tutmaya çalıştık. Çalışanlarımızı işten çıkarma noktasına gelince de istifa ettim. Kendi değerlendirmemizi yapmak zorundaydım ileriye dönük projeler için alt yapı ve arazilerinizin olması gerek.”

“40 yıllık plajı elimizden aldılar”

“40 yıllık Yeni Erenköy Halk Plajı 30 Haziran’da yardım talep ettiğimiz halde hükümet tarafından elimizden alındı” diye konuşan Yıkıcı, Alarko Şirketi’ne verilen yer ile ODTU’yetahsis edilen arazi arasında kalan araziyi de zor şartlarda belediyeye kazandırdıklarını ancak mevcut hükümet tarafından bu arazinin de kendilerinden alındığını söyledi. Yıkıcı, “Belediye can derdindeyken hükümet bize köstek oldu. Hesap hangi araziyi belediyenin elinden alırım hesabıydı. Hükümet bunları bize yaptı” diyerek sözlerini tamamladı.