Hükümet kurma görevini geçtiğimiz hafta içerisinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan alan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, kabinede yer alacak isimler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. 

Özgürgün, BRT’ye yaptığı açıklamada, Cuma gününe kadar kabinede yer alacak isimlerin netleşeceğini söyledi. “Kabinede yer alacak isimler konusunda partide bir sıkıntı olacağını sanmıyorum” diyen Özgürgün, kabine üzerindeki çalışmaların halen devam ettiğini kaydetti. 

Özgürgün, 16 Nisan Cumartesi günü kabineyi Cumhurbaşkanı’na sunmayı hedeflediklerini belirtti. 

Hüseyin Özgürgün, UBP Parti Meclisi’ni Cuma günü yeniden toplayarak, konuyla ilgili bilgi vereceğini de anımsattı. UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hükümet programı için gerekli çalışmaların en erken şekilde tamamlanacağını da belirtti. 

Bu arada yeni oluşacak hükümetin diğer ortağı Demokrat Parti Ulusal Güçler de çalışmalara devam ediyor. 

BRT’ye bilgi veren Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile hükümet programını genel hatlarıyla konuştuklarını söyledi. Denktaş, “Kabine Cumhurbaşkanı’na sunulup onaylandıktan sonra hükümet programı üzerinde görüşmeler başlayacak. Öyle sanıyorum hükümet programı üzerinde hafta sonu görüşmeler başlanacaktır” dedi. 

Bir soru üzerine Demokrat Parti Ulusal Güçler’den bakan olacak isimler üzerinde bir sıkıntı olmadığını belirten Serdar Denktaş, “bizde bir sıkıntı yok” dedi. Denktaş, Meclis komitelerinde görev alacak vekillerle ilgili çalışma yaptıklarını söyledi. 

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, ekonomik protokolde hangi konularda sıkıntılar olduğunu UBP ile tespit ettiklerinide belirtti. Denktaş, “Ekonomik Protokolde, UBP ile ciddi sorun yaşamayacağız. Türkiye yetkilileri ile görüşüp, Ekonomik protokolü imzalayacağız ” dedi. 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından 16 Nisan Cumartesi günü UBP-DPUG Bakanlar Kurulu listesinin onaylanması halinde Cumhuriyet Meclisi Pazar günü toplanacak. Cumhurbaşkanının kabineyi Pazar günü onaylaması durumunda ise Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu 18 Nisan’da toplanacak. 

Meclisin toplantıya çağrılması öncesinde yeni hükümet protokolünün parti başkanları tarafından imzalanması bekleniyor. Meclisin toplantıya çağrılıp, kabinenin okunması ile anayasal süreç başlayacak.