Hüseyin Çiçek

Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, 42 yıldır kaymakamlık binasına asansör yapılmadığını ve bunun özürlü vatandaşlar açısından büyük bir sıkıntı olduğunu söyledi.

Acı, göreve geldiği ilk hafta harekete geçtiğini ve derhal ihaleye çıkıldığını ifade etti. İhalenin geçtiğimiz Çarşamba günü sonuçlandığını da belirten Acı, önümüzdeki aydan itibaren Kaymakamlık binasının asansöre kavuşacağını ve 41 yıldır süren bazı sıkıntıların sona ereceğini müjdeledi.  

Engellilerin yaşadığı sıkıntıları çok iyi bildiğini belirten Gazimağusa’nın yeni Kaymakamı Dürdane Acı, Kaymakamlık binasına engelli, yaşlı ve kalp hastası vatandaşları aşağıdan aldırttığını ifade ederek, özellikle bu gibi konularda kendisinin duyduğu hassasiyeti dile getirdi.

Yıllardır büyük bir sıkıntıydı

Yıllardan beri Kaymakamlık binasına asansör yapılmamasının büyük bir ihmal olduğunu aktaran Acı, T.C Yardım Heyetinin de katkıları ile bu sıkıntıları çok yakında aşacaklarını tekrarladı. Dürdane Acı, ayrıca kısa zaman içerisinde yeni Tapu Dairesi binası ile yeni Kaymakamlık binasının da hizmete gireceğini sözlerine ekledi.