Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Hüseyin Avkıran Alanlı, göreve yeni atanan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Güvenlik Kuvvetleri (GKK) Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, 39. Tümen Komutanı Tuğgeneral Erdal Şener ve 28. Tümen Komutanı Tuğgeneral Faruk Yıldırım'ı kabul etti.

Meclis’ten verilen bilgiye göre, Alanlı kabulde yaptığı konuşmada, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi’nde sizleri ağırlamaktan mutluluk ve onur duyduk” dedi.

Kıbrıs Türk halkının bugünlere kolay gelmediğini ifade eden Alanlı, Kıbrıs Türk halkının bu günlere gelirken acı, gözyaşı ve çok kötü günler geçirdiğini söyledi.

Kıbrıs Türk halkının bu günlere kimlerle ve hangi şartlarda geldiğinin çok iyi bildiğine işaret eden Alanlı, “Bu sebeptendir ki Kıbrıs Türk halkı, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yürekten bağlıdır” dedi. 
 
Alanlı, 15 Temmuz akşamı Türkiye’de yaşanan darbe girişimini eleştirerek, “Anavatan Türkiye’nin gelişmişliği ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmışlığından rahatsızlık duyan bazı kendini bilmezler yanlarına asker elbisesi giymiş, teröristlerini de alarak cumhuriyetimize ve demokrasimize karşı bir kalkışma hareketine girmişlerdir” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Avkıran Alanlı, bu hareketin engellenmesinde sokağa çıkan Türk milletinin payı büyük olmakla birlikte zamanında müdahale ve operasyonlarıyla gerçek askerlerin de payının çok büyük olduğunu ifade etti.

Bunun gerek Türkiye, gerekse KKTC’deki siyasilerce halka iyi anlatılması gerektiğini belirterek, “KKTC’de görev yapmak bir şereftir. Bizler de güvenliğimizi sizlere emanet ettiğimiz için mutluyuz gururluyuz, yeni göreviniz hayırlı olsun” diye konuştu.