Cumhurbaşkanı adayı Özersay; 

Kemal Oktar ve Oğuz Köse’nin sunduğu AdaGündemi’nin konuğu cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay oldu. Özersay yaptığı konuşmada, seçilirse ilk görevinin cumhurbaşkanlığı bünyesindeki bütçe denetiminin şeffaf bir şekilde yapılmasını sağlamak olacağını belirtti. Özersay, kendini de yeni neslin temsilcisi gördüğünü belirtti. 

“ŞEFFAF DENETİM” 

Özersay, cumhurbaşkanı seçildiğinde ilk görevini ne olacağını şu şekilde aktardı: “ Öncelikli olarak cumhurbaşkanlığı bünyesindeki harcamaların şeffaf bir biçimde yapılmasını ya da denetimini şeffaf bir şekilde yapılmasını sağlayacak bir adım atarım.” 

“O YENİ NESLİN TEMSİLCİSİ KUDRET ÖZERSAY’DIR.” 

Siyasette gençlerin önünü açılması gerektiğini belirten Özersay, böylece mevcut sistemin de değişebileceğini şu şekilde belirtti: “Bu ülkede artık, iyi eğitim almış olan, tecrübeye de sahip olan genç ve dinamik olan yeni nesle bu ve benzeri görevlerin bırakılması gerekir. Çünkü 1970’den beri siyaseti devam ettiren bir takım isimlerle gelebileceğimiz nokta önümüzdedir. Eğer geldiğimiz mevcut durumdan memnunsak, yola devam edilsin. Sadece isim değişikliği değil, eğer gerçekten bir değişim isteniyorsa sorunlarımızın çözümü için aktif bir biçimde uğraşacak bunun için tecrübesi olan bir isim istiyorsak yeni nesle kapıyı açmalıyız. O yeni neslin temsilcisi de Kudret Özersay’dır.” 

“HAK ETTİĞİMİZ ŞEKİLDE YAŞANILMASINA İNAN BİRİYİM” 

Her üç müzakerede de yer aldığını dolayısıyla cumhurbaşkanlarını iyi gözlemleyebildiğini kaydeden Özersay; “12 yıllık dönem içerisin de her üç cumhurbaşkanı ile ilgili olarak çok ciddi gözlemler yapma şansı buldum. Bir akademisyen olarak bazı açılardan nasıl cumhurbaşkanı olunacağını ve bazı açılardan da nasıl cumhurbaşkanı olunmayacağını gözlemledim. Bir Kıbrıslı Türk olarak 12 yılı aşkın bir süre Türkiye’de eğitimimi alırken hep içimden bir kaygı vardı. Memleketime dönmek isterdim bir dolap bile almadım. Hep dönmeyi istedim. Çünkü buranın bizim hak ettiğimiz gibi yaşanabilir düzene sahip olması gerektiğine inanan biriyim. Kıbrıs müzakerelerini bir noktaya kadar götürürsünüz. Ondan bir sonuç çıkmadığı taktirde bu ülkede iyi bir yönetimi elde etmek için vatandaşa hak ettiğini verebilmek için başka bir şey yapılması gerektiğine inandığım için günü geldiğinde cumhurbaşkanlığına aday olacağım ”dedi. 

“İÇ MESELELERLEDE UĞRAŞACAK CUMHURBAŞKANINA İHTİYACIMIZ VAR”

Kudret Özersay, cumhurbaşkanlığına adaylığını koyma sebebini ise şu sözlerle açıkladı; “Cumhurbaşkanlığında gördüğümüz hep şu oldu; cumhurbaşkanı seçilir, aynı zamanda toplum lideri olduğu için ara bölgeye, müzakerelere gider gelir… Bizim hayatımız sadece Kıbrıs müzakereleri mi? Hayır, bizim iç meselelerle de uğraşacak, buna odaklanacak bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız vardır.Cumhurbaşkanı gerek sağlık konusunda, gerek kamuda partizanlık konusunda inisiyatif alacak. Gerekse Türkiye’den gelecek suyun ne şekilde kullanılacağına dair bir devlet politikasının geliştirilmesi konusunda mecliste inisiyatif alacak. Anayasal ve yasal haklarını kullanacak bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız olduğunu düşündüğüm için aday oldum.”