Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin yeni vekilleriyle istişare toplantılarında bir araya geliyor. Vekillerle yapılan toplantılarda seçim sonuçları, koalisyon ihtimalleri ve Meclis Başkanlığı seçimi üzerinde duruluyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda partisinin milletvekillerinin ant içmesinin ardından AK Parti Genel Merkezi'nde istişare toplantısında vekillerle bir araya geldi. Meclis'e ilk kez giren vekillerle yapılan görüşmelerde seçim sonuçları, koalisyon ihtimalleri ve Meclis Başkanlığı seçimi üzerinde duruluyor. Milletvekilleri 5 gruba (bölgeye) ayrıldı. Buna göre birinci grupta Doğu ve Güneydoğu Anadolu, ikinci grupta İç Anadolu Bölgesi, üçüncü grupta ise Ege ve Akdeniz Bölgesi, dördüncü grupta Marmara ve beşinci grupta Karadeniz Bölgesi bulunuyor. Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde 5 grupla bir araya geldi.

Başbakan Davutoğlu, istişare toplantılarının ardından milletvekilleriyle iftar yemeğinde bir araya gelecek. Davutoğlu, ATO Congresium'da gerçekleştirilecek iftar yemeğinde bir konuşma yapacak.

İLK GRUPTA 42 KİŞİ VARDI

Davutoğlu'nun görüştüğü vekillerin birinci grubunda (Doğu ve Güneydoğu) 42 kişi bulunuyor ve birinci gruptaki iller arasında Adıyaman, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa ve Van milletvekilleri yer alıyor. İkinci grupta (İç Anadolu) 52 kişi bulunuyor ve bu grupta Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat milletvekilleri yer alıyor. Üçüncü grup (Ege-Akdeniz) 55 kişiden oluşuyor ve bu grupta ise Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Hatay, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Osmaniye ve Uşak milletvekilleri bulunuyor.

DAVUTOĞLU, BUGÜN MARMARA VE KARADENİZ BÖLGESİ MİLLETVEKİLLERİYLE GÖRÜŞECEK

Başbakan Davutoğlu'nun bugün görüşeceği grupta ise, Marmara ve Karadeniz Bölgesi milletvekilleri bulunuyor. Dördüncü grup olan Marmara Bölgesi'nde 58 kişi yer alıyor ve bu iller arasında Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ ve Yalova bulunuyor.

Beşinci grup olan Karadeniz Bölgesi'nde ise 51 kişi bulunuyor. Bu bölgede Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çorum, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon, Zonguldak, Kocaeli ve Sakarya yer alıyor.

İstişare toplantılarına, partisinin genel başkan yardımcıları da katılıyor. AK Parti Genel Merkezi'ne gelen isimler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı İstanbul Milletvekili Berat Albayrak, sanatçı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Uğur Işılak, Bursa Milletvekili engelli Bennur Karaburun da vardı.