BAŞBAKAN KALYONCU: “YENİ YILDA ÜLKEMİZDE BİRLİK VE DAYANIŞMA İLE BİRÇOK ZORLUK AŞILACAK”

Başbakan Ömer Kalyoncu, temennisinin “yeni yılın; barışa, kardeşliğe, refaha ve dargınlıkların son bulmasına vesile olması ve yeni başlangıçlar yapılarak herkesin bir arada bulunmasını sağlaması” olduğunu bildirdi.

Kalyoncu, “İnanıyorum ki, ülkemizde birlik ve dayanışma ile birçok zorluk aşılacak, yıllardır umut edilen barış ve kalıcı bir çözümün sağlanması ile hak ettiğimiz dünya medeniyetleriyle denk yaşam koşullarına ulaşılacaktır” dedi.

Başbakan Ömer Soyer Kalyoncu, yeni yıl mesajı yayımladı.

Kalyoncu, geride bırakılan 2015 yılında, gerek ülkede gerekse bölgede birtakım olumsuzluklar yaşanmasına rağmen halkın, 2016 yılıyla ilgili beslediği umutlar ve düşlediği daha güzel günlerin oldukça fazla olduğuna inanç belirtti. 

Kalyoncu mesajında şunları kaydetti:

“Temennim, yeni yılın barışa, kardeşliğe, refaha ve dargınlıkların son bulmasına  vesile olması, yeni başlangıçlar yapılarak herkesin bir arada bulunmasını sağlamasıdır. İnanıyorum ki, ülkemizde birlik ve dayanışma ile birçok zorluk aşılacak, yıllardır umut edilen barış ve kalıcı bir çözümün sağlanması ile hakettiğimiz dünya medeniyetleriyle denk yaşam koşullarına ulaşılacaktır. Ayrıca son yıllarda büyük bir üzüntüyle tanıklık ettiğimiz ve etkilerini ülkemizde de hissettiğimiz dünya genelinde devam eden ekonomik kriz ile Orta Doğu ülkelerindeki savaşların bitmesi ve buna bağlı yaşanan mağduriyetlerin artık son bulmasını diliyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle, hem halkımızın hem de tüm insanların yeni yılını içtenlikle kutlarken, 2016 yılının sevgi, hoşgörü ve barış yılı olarak yaşanmasını diliyorum.”

TDP GENEL BAŞKANI ÖZYİĞİT: “2016; YAŞAYABİLİR ÇÖZÜMÜN, ADALETİN VE EMEĞİN YILI OLSUN”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 2015 yılının; iç politika bağlamında kötü giden, ancak Kıbrıs sorunu açısından umutların yeniden yeşerdiği bir yıl olarak geçtiğini belirtti ve 2016 yılının; Kıbrıs’ta kalıcı, adil ve yaşayabilir bir çözümün, ayrıca adaletin ve emeğin yılı olmasını diledi.

Özyiğit bugün yaptığı yazılı açıklamada, 2015 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu, 2016 yılına ilişkin görüş ve beklentilerini açıkladı.

Cemal Özyiğit, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın göreve gelmesiyle yeniden başlayan müzakere sürecinin olumlu ilerlediğini belirterek, mücadele ve beklentilerinin; “sürecin erken bir çözümle taçlanması” olduğunu vurguladı.

Çözümün parametrelerinin de; “11 Şubat ortak belgesinde belirtildiği gibi iki bölgeli iki toplumlu siyasi eşitliğe dayalı, uluslararası tek kimlik, tek vatandaşlık ve tek egemenliği içeren federal bir çözüm” olduğunu belirten Özyiğit, her iki tarafın da iyi niyet ve çözüm yönündeki samimi istencini sürdürmesi halinde baharda referandum olabileceğine dikkat çekti, TDP olarak bu sürece her türlü katkıyı vermeye devam edeceklerini vurguladı. 

Özyiğit, Kıbrıs sorunu bağlamında yaşanan olumlu havanın, iç politika ve toplumun sıkıntılarının aşılması noktasında ise yakalanamadığını savundu.

2015 yılında demokrasi, adalet ve eşitlik açısından gerekli adımların atılamadığını, ekonomik sıkıntıların artarak devam ettiğini, çalışanların yaşam şartlarının geriye gittiğini, halkın fakirleştiğini, işsizliğin arttığını, çek yasakları ile ceza davalarının tavan yaptığını ileri süren Özyiğit, son milletvekilliği seçimlerinin ardından kurulan iki hükümetin de “hayal kırıklığı” olduğunu savundu, eleştirilerde bulundu. 

TDP Başkanı Özyiğit, “Toplum artık her anlamda değişimde kararlıdır. İlk genel seçimlerle birlikte Meclisteki yapının değişmesiyle birlikte ülkenin geleceği yeniden şekillenecektir. TDP de, bu değişim ve dönüşümün öncüsü olacaktır” ifadelerini kullandı.  

“2016’DAN BEKLENTİLER”

Özyiğit, “2016 yılının; sivilleşme ve demokratikleşmenin gerçek anlamda sağlandığı, çağdaş ve demokratik bir düzenin kurulduğu, ekonominin düzlüğe çıktığı, adaletsizlik, hukuksuzluk ve anti-demokratik uygulamaların son bulduğu bir yıl olması” temennisinde bulundu.

“2016 yılının tüm sevinçlerin ve üzüntülerin ortak olarak paylaşılacağı bir yıl olmasını temenni ederim” diyen Özyiğit, TDP olarak toplumsal kurtuluş peşinde olduklarını ve mücadelelerinin bu yönde olduğunu vurguladı, bunu bir sorumluluk ve ödev olarak algıladıklarını söyledi.

Cemal Özyiğit, 2016 yılının çözümün sağlandığı, tüm beklentilerin yerine geldiği, sağlık, huzur ve mutlu bir yıl olması temennisinde bulundu.