Gönyeli’de hayvan üreticisi 78 yaşındaki Yusuf Hacıoğulları, dün sabah mandırasına gittiğinde kötü bir sürprizle karşılaştı.

Mandırasının çinkolarının söküldüğünü ve yem yalaklarının tarumar olduğunu gören Yusuf Hacıoğulları’nın üzüntüsü kuzularının çalındığını anlaması ile ikiye katlandı.

2015’in ilk gününde Yusuf Hacıoğulları’nın mandırasında bulunan 5 kuzu henüz kimliği tespit edilemeyen hırsız veya hırsızlarca çalındı.

“Yağış izleri sildi”

Yusuf Hacıoğulları, kuzuların çalındığı ihbarını dün sabah itibari ile polise yaptığını söyledi. Polisin olay yerinde inceleme yaptığını anlatan Hacıoğulları, dün sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmurun hırsız veya hırsızların işini kolaylaştırdığını, ayak izleri dahil diğer bulunabilecek tüm izlerin yağmur ile birlikte silindiğini kaydetti.

Çalınan 5 kuzudan ümidini kesen Yusuf Hacıoğulları, “Tüm izler yağmurla silindi gitti. Bulunabilmeleri neredeyse imkansız” dedi.

“Hırsızlığı mandıramı bilen biri yaptı”

Yusuf Hacıoğulları, kuzuların kendisini tanıyan ve mandırasını bilen bir veya birileri tarafından çalındığını öne sürdü.

Yusuf Hacıoğulları, Gönyeli’deki mandırasında meydana gelen hırsızlık olayına ilişkin yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

78 yaşındayım ve 66 yıldır hayvancılık yapıyorum. Hayvanlarım benim için bir geçim kaynağı olmaktan ziyade bir parçam gibidir. Dolayısıyla dün mandıramda meydana gelen hırsızlık olayı beni kat ve kat üzdü. Yeni yılın ilk günü sabah her zamanki saatte mandırama gittim. Mandıranın kapısını benim kilitlediğim gibi kilitlenmemiş olduğunu fark ettim. İçeri girdim, çinkoların söküldüğünü ve yem yalaklarının tarumar edildiğini gördüm. Bir terslik vardı ve hayvanlarımı saymaya başladım. 60 kuzudan 5 tanesinin olmadığını gördüm. Hemen polisi aradım ve hırsızlık ihbarında bulundum. Çok geçmeden polis ekibi mandırama geldi ve gereken incelemeyi yaptı. Fakat o kuzuların bulunması mucize gibi, çünkü şans bu ya gece yağan yağmur izleri sildi. Benim kimse ile husumetim yoktur ancak bence bu olayı beni tanıyan mandıramı bilen biri yaptı.  Yaşanan bu olay benim için çok üzücü. 78 yaşındayım ve 66 yıldır hayvancılık yapıyorum. Bu yaşımda 40 derece sıcağın içinde, kış mevsiminde yağmurda, soğukta ben hayvan bekliyorum. Mükafatım bu olmamalıydı. İşin maddi boyutunu düşünmüyorum bile ama en azından emeğime saygı duyulmasını isterdim.