Yeni Erenköy İlk Okuluna, Hebo İnşaat  Şirketi tarafından hibe olarak yapılmak istenen 6 derslik, hükümetin yanlış uygulaması sonrasında 30 Bin Türk Liralık vergi istemesi nedeni ile askıya alındı.

HEBO Şirketi ile Eğitim Bakanlığı arasında bir süre önce  yapılan protokol sonrasında, hibe olarak yapılmasına karar verilen derslikler nedeni ile  şirketten 30 bin Türk Lirası vergi istenince şirket dersliklerin yapımını askıya aldı.

HEBO İnşaat şirketi tarafından 200 bin Türk Lirası harcanarak yapılması kararlaştırılan 6 dersliğin yapılacağı yerdeki 2 sınıf yıkılması sonrasında  bukez öğrenciler zor durumda kaldı.

HİBE OLARAK YAPILACAK DERSLİKLERE ENGEL ÇIKARTILDI

Yeni Erenköy Okul Aile Birliği Başkanı Ramazan Ünsal yaptığı açıklamada, HEBO İnşaat Şirketi Yeni Erenköy Okuluna katkı maksadı ile bize 6 derslik yapmak istediğini dile getirdi. Bu öneriyi Okul Aile Birliği olarak memnuniyetle kabul ettik. Bu konuda HEBO şirketi ile Eğitim Bakanlığı arasında birde protokol imzalandı. HEBO Şirketinin sahibi Soner Hekim Beyin tek bir isteği vardı. O da bu dersliklere annesinin adının konulmasıydı. Bu konuda da sanırım Eğitim Bakanlığı ile mutabakata varılarak protokol imzalandı. Ancak protokol imzalandıktan sonra 5-6 aydır dersliklerin yapımına başlanmadı dedi.

HEM DERSLİK YAPACAK HEMDE 30 BİN TÜRK LİRASI VERGİ VERECEK

Ramazan Ünsal açıklamasına devamla, HEBO şirketinin Yeni Erenköy İlk Okulu, Okul Aile Birliği Başkanı olarak, HEBO İnşaat Şirketinin Yeni Erenköy İlk Okulna 160 meter karelik derslik yapmasını yakından takip etmeye başladım. Ancak 5-6 aydır dersliklerin yapılmadığını görünce araştırdım. 200 Bin Türk Liralık derslik yapacak olan HEBO İnşaat Şirketinden vergi olarak 30 Bin Türk Lirası istendiğini bu nedenle anlaşmazlık doğduğunu ve şirketin derslik yapmayı askıya aldığını öğrendim. Şu anda yıkılan 2 sınıfın yerine yapılması düşünülen dersliklerin yapımı  durduruldu ancak biz okulumuza hibe olarak yapılacak dersliklerin yapımını istiyoruz. Eğitim yılının yarısı bitti ancak hala daha derslikler ile ilgili bir hareketin olmadığını gözlemliyoruz. Eğitim Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının bu konuda girişimlerini beklerken şirketin önüne konulan engelin de kaldırılmasını istiyoruz dedi.

yeni-erenkoy-1.jpg

yeni-erenkoy.jpg