Philip Morris International (PMI) ürünlerinin Kuzey Kıbrıs’ta satış ve dağıtımından sorumlu ticari ortağı Kaner Şirketler Grubu, PMI’ın yenilikçi dumansız tütün ürünü IQOS’u 25 Mayıs’ta iç pazarda piyasaya sundu.

IQOS, sigarada olduğu gibi tütünü yakmıyor; tütünün ısıtılarak tüketilmesini sağlıyor. Aynı zamanda, yanma olmadığı için kül ve sigara dumanı oluşturmuyor; sigaraya kıyasla daha az koku bırakıyor.

IQOS, hâlihazırda aralarında İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya, İspanya, Kanada olan 25 ülkede piyasaya sunulmuş olup, bu sayının 2017 yılı sonu itibarıyla 30’u aşması beklenmektedir. Kuzey Kıbrıs’taki yetişkin tütün ürünleri tüketicileri, IQOS cihazlarını Lefkoşa, Girne ve Gazimagusa’daki satış noktalarından ya da www.iqosnc.com web sitesi üzerinden kayıt yaptırarak temin edebilirler. Sadece IQOS cihazı ile kullanım için özel üretilmiş tütün mamulü HEETS’i, tütün mamulü satış lisansı olan 150’yi aşkın satış noktasından satın alabilirler.

Kaner Şirketler Grubu temsilcisi Serhan Kaner, IQOS’un Kuzey Kıbrıs’ta piyasaya arz edilmesine ilişkin görüşlerini şöyle dile getiriyor:

İngiltere’de geçen Kasım ayında; Hollanda, Fransa ve İspanya gibi ülkelerde de bu yıl satışa sunulan bu yenilikçi dumansız tütün ürünü IQOS’u Kuzey Kıbrıs’a getirmenin heyecanını yaşıyoruz. 21 Nisan’da Ercan Havalimanı’nda açılan IQOS shop ile IQOS’u duty free pazarında lanse ettik. Böylece Kuzey Kıbrıs, dünyada IQOS satılan 3. Duty Free pazarı oldu. 25 Mayıs’ta da IQOS’u Kıbrıs iç pazarında satışa sunduk. Şimdiden yoğun bir talep ile karşılaştık.

IQOS Hakkında Bilgiler:

 

  • IQOS, HeatControl™ Teknolojisi’ne sahip, yenilikçi bir tütün ısıtma sistemi olarak İsviçre’de tasarlandı.
  • IQOS,  sigarada olduğu gibi tütünü yakmaz; tütünün ısıtılarak tüketilmesini sağlar. Bu sayede ateş, kül veya sigara dumanı olmadan, doyurucu ve gerçek tütün tadı sunar. Aynı zamanda, sigaraya kıyasla daha az koku bırakır.
  • Bilimsel araştırmalara göre, tütünün ısıtılması, sigara kullanımında gerçekleşen yanma sonucu açığa çıkan zararlı ve potansiyel olarak zararlı bileşenlerin oluşumunu ortalama % 90 oranında azaltmaktadır.*
  • İlk olarak 2014 yılında Japonya ve İtalya’da piyasaya arz edilen IQOS, hâlihazırda 25 ülkede piyasaya sunulmuş olup, bu sayının 2017 yılı sonu itibarıyla 35’i aşması beklenmektedir.
  • Pazara sunulduğu günden bu yana geçen kısa süre zarfında, 2 milyonun üzerinde yetişkin, sigara tüketimini bırakarak IQOS kullanmaya başlamıştır.

 

Kaynak(*): Sigara dumanına kıyasla tütün buharında ölçülen, örnek zararlı ya da potansiyel olarak zararlı bileşenlerin yoğunluğundaki ortalama azalmadır. Tütün buharı ve duman ölçümleri Health Canada Intense makine-sigara içme rejiminde yapılmıştır. Azalma ölçümleri nikotini içermez. Sigara dumanı değerlendirmesi, PMI‘ın 2017’de elinde bulunan, 2010 ve 2012 yıllarında Türkiye’de seçilen 21 sigara markasının ilgili verisine dayanmaktadır.