Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB) bağlı Yerbilim Mühendisleri Odası’nın (YMO) 37. Olağan Genel Kurulu’nda oda başkanlığına yeniden Birol Karaman seçildi.

YMO’dan yapılan açıklamaya göre, KTMMOB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen  olağan genel kurulda oda başkanlığına tek aday aday olan Birol Karaman oy birliğiyle yeniden başkan seçilirken, yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu:

“Gizem Bengüsu, Tuncay Nazıroğlu, Hilmi Dindar, Ayşen Kumsal. Yedek üyeler; Şifa Doğan ve Erol Can İnce.”

Olağan genel kurulda faaliyet ve mali raporun okunarak aklandığı, rapor, yönetmelik ve karar tasarılarının onaylandığı belirtilen açıklamaya göre, su konusunun da geniş bir şekilde ele alındığ toplantıda iki yeni yönetmelik önerisi ve iki karar tasarısı da kabul edildi.

Olağan genel kurul dilek ve temennilerin sunulmasının ardından sona erdi.

1457253740.jpg

KARAMAN: “36. DÖNEM, DEĞİŞİM, DÖNÜŞÜM VE YENİDEN YAPILANMA DÖNEMİ OLDU"

YMO Başkanı Birol Karaman, yeniden seçilmesi sonrasında genel kurula hitaben yaptığı konuşmada, 36. dönemin oda için; “bir değişim, dönüşüm ve yeniden yapılanma dönemi olduğunu” ifade etti.

Bir önceki genel kurulda 40 yıllık bir mirası devraldıkları ve bunu koruma sözü verdiklerini hatırlatan Karaman, iki yıllık süre içerisinde bu sözü her an akıllarında tutarak hareket ettiklerini belirtti.

Geride kalan iki yılda, odanın ismi dâhil birçok şeyi değiştirdiklerini söyleyen Karaman, iki yıllık süre içerisinde bir kongre, bir çalıştay, bir sergi, iki olağanüstü genel kurul, iki dayanışma yemeği, iki tüzük, bir yasa değişikliği, dört yeni yönetmelik ve “daha nice irili ufaklı” çalışmanın hayata geçirildiğini kaydetti.

1457253739.jpg

1457253738.jpg