Gaziosmanpaşa Belediyesi, uygunsuz çöp atma konusunda WhatsApp üzerinden ihbar hattı oluşturdu. Vatandaşlar zamansız ve yanlış yere çöp atıldığını görünce fotoğraf çekerek ihbar hattına bildirebilecek.

Çevre duyarlılığı konusunda birçok seminer ve proje ile vatandaşların bilinçlenmesine katkı sağlayan Gaziosmanpaşa Belediyesi, WhatsApp ihbar hattı ile ilçe genelindeki uygunsuz çöp atanlara cezai işlem uygulayacak. Direk dibine ve yanlış yerlere zamansız atılan çöpleri vatandaşlar belediyenin "532 205 5 666" numaralı ihbar hattına fotoğrafını çekip adres bilgilerini paylaşıp şikayette bulunabilecek. Gönderilen şikayetler belediyenin merkezinde incelendikten sonra ilçe genelindeki ekiplere bilgi verilecek. En yakındaki belediye ekibi olay yerine gidip vatandaşa cezai işlem uygulayacak ve temizlik işçileri çağırılacak.

"VATANDAŞLARIMIZ BİZDEN ÇOK DAHA DUYARLI"

Çöplerin zamanında toplanması konusunda sıkıntı yaşamadıklarını belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Biz vatandaşımızın doğru zamanda doğru yere çöpleri bırakmasını istiyoruz. Vatandaşlarımızın çöp atma alışkanlıklarını geliştirmek için bir kampanya başlattık. Vatandaşlarımız bize çöp konteynerların dışına atılan çöplerle ilgili bize şikayette bulundular. Düzensiz atılan çöpleri toplama konusunda biz yetersizdik, vatandaşımızın da bize ulaşma konusunda sıkıntısı vardı. Uygunsuz yere atılan çöplerin WhatsApp üzerinden ihbar hattını başlattık. Gördük ki vatandaşlarımız bizden daha çok duyarlı" şeklinde konuştu.

" YAKINIM OLSA TEREDDÜT ETMEM ŞİKAYET EDERİM"

Uygulamadan sonra çevrenin daha temiz olduğunu belirten Sabriye Avcı, "Biz mahallemizde zamansız ve her yere çöp atılmasından rahatsız oluyoruz. Çevremizdekilerden ziyade dışarıdan gelenler çok pis bırakıyor etrafı. Parkı o kadar pis bırakıyorlar ki onlardan sonra hava almaya çıkamıyoruz. WhatsApp'lı uygulama olursa biz rahat ederiz. Yakınımda olsa tereddüt etmem şikayet ederim. Çünkü çok temiz bir parkımız var" dedi.