Yapılacak seçimde, Girne İlçesi, Dikmen Belediyesine bağlı olarak yeni oluşturulan Yeni Mahalle Muhtarlığı için Muhtarlık ve 4 İhtiyar Heyeti Üyeliği; Dikmen/Akçiçek’te boş bulunan 3, Esentepe/Beşparmak’ta 2, Girne/Aşağı Girne Mahallesi’nde 2, Girne/Zeytinlik Kesimi Mahallesi’nde 4, Girne/Zeytinlik Köy Mahallesi’nde 2, Lapta/Adatepe Mahallesi’nde 4, Lapta/Alemdağ’da 4, Gazimağusa İlçesi Geçitkale/Mallıdağ’da 2, Güzelyurt İlçesi Lefke/Çamlıköy’de 2, İskele İlçesi Büyükkonuk/Zeybekköy’de 2, Dipkarpaz/Ersin Paşa Mahallesi’nde 4, Dipkarpaz/Sancar Paşa Mahallesi’nde 3 ve Yeni Erenköy/Esenköy’de 2 İhtiyar Heyeti Üyeliği için oy kullanılacak.

Seçimde aday olmak isteyenlerin 26 Eylül Cuma günü devlet daireleri için uygulanan çalışma saati sonuna kadar ilgili İlçe Seçim Kuruluna başvurmaları gerekiyor.

Duyuruda, başvuruların, adayın Anayasa ve Yasanın adaylık için aradığı koşul ve niteliklere haiz olduğunu belirten, adayın imzasını taşıyan bir yazı ile yapılacağı; arzu eden adayların İlçe Seçim Kurulları tarafından bu amaç için düzenlenen formlardan yararlanabileceği kaydedildi.

Başvuruda adaylardan şu belgeler istenecek:

“Polis karakter belgesi.

En az üç yıldan beri daimi  ikametgâhının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde olduğunu gösteren muhtar belge veya belgeleri.

Kimlik Kartı veya fotokopisi. (Fotokopi sunulması halinde aslı Kurula
gösterilir.)

Yurt ödevini yaptığını veya bundan muaf tutulduğunu gösteren belge veya fotokopisi. (Fotokopi sunulması halinde aslı Kurula gösterilir.)”

Başvurular ile birlikte sunulması gereken belgelerden herhangi birinin sunulmaması halinde, ilgili adayın seçim sonucunda seçimi kazanmasının dikkate alınmayabileceği uyarısında bulunuldu.

Adaylıklarını koyanlar, Cuma günü radyo ve televizyonda akşam ana haber bültenlerinden hemen sonra geçici olarak ilân edilecek.