Yeşil Barış Hareketi, Girne Emirname davası sürerken, Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın yaptığı açıklamanın davanın sonucunu etkilemeye yönelik olduğunu savunarak, bunun kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Yeşil Barış Hareketi Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “İyi idare yasası çiğnenerek ve Ülkesel Fiziki Plana aykırı bir biçimde hükümetin yapmaya çalıştığı Emirname değişikliği şu an yargı sürecindeyken, Başbakan Yardımcısı Sayın Serdar Denktaş’ın mahkemeyi tehdit edercesine yaptığı açıklama şok etkisi yapmıştır. Girne Emirname davası sürerken, davanın sonucunu etkilemeye yönelik yaptığı açıklama kabul edilebilir değildir.Tüm Emirnameleri yürürlükten kaldırma kararı aldığını açıklaması, bağımsız mahkemelerin iradesine doğrudan müdahaledir” ifadelerine yer verildi.

“Yargıda olan bir konuya bir Başbakan Yardımcısının hem mahkemeyi, hem de halkı tehdit edercesine açıklama yapmasının, büyük bir gaflet olduğu” savunulan açıklamada, “Ülke tarihine siyah harflerle kazınacak bu kıyımı Sayın bakanın gelecek kuşaklara açıklaması mümkün olmayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Yeşil Barış Hareketi olarak sürekli yinelediğimiz nokta emirnamelerin varlığının kötülüğü değil, emirnameler ile yapılan plansız, çarpık gelişimin kötülüğüdür. Emirnameler yapılmakta olan imar planlarına bir geçiş basamağıdır. Yasal olmayan yapıları yasallaştırmak ve birilerine rant sağlamak için değildir.

Bizim ihtiyacımız olan sürdürülebilir imar planları ve bunu denetleyecek organlardır. Eğer Emirnameler kalkarsa Fasıl 96 ile ülkenin her yanı geri dönüşü olmayan çarpık bir beton yığınına dönüşecektir.

Sayın Serdar Denktaş’ın, yaptığı bu açıklaması nedeni ile halktan özür dileyip, görevinden ayrılması yapması gereken en doğru harekettir. Unutulmamalıdır ki Vekiller ülkelerine hizmet etmek ve düzen getirtmek için halk tarafından seçilir. Aksi tutum sergileyerek ülkesine zarar verenler görevini kamuoyu yararına terk etmelidir.”