Yeşil Barış Hareketi, halktan kabul görmediğini kaydettiği Girne Emirnamesi kararını eleştirerek, Girne’nin “betonlar altında karanlığa gittiği” uyarısında bulundu.

Yeşil Barış Hareketi’nden yapılan yazılı açıklamada, Girne’de halkın fikrinin “göstermelik” de olsa sorulmasına ve kimsenin onay vermemesine rağmen Girne Emirnamesi’nde değişiklikler yapılması eleştirildi.

Değişikliklerin “Anayasa, Ülkesel Fizik Plan, İmar Yasası ve Turizm Gelişim Yasası”na açıkça aykırı olduğu savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Turizmde başarı, binaları çoğaltmakla olmaz. Şu anda yılda en az 7 milyon turisti ağırlayabilecek yatak kapasitemiz bulunduğu halde ‘yatırıma ihtiyacımız var’ deyip halkı uyutmaya çalışarak, kıyıların yağmalanmasına çanak tutan ‘turizm yatırımı histerisi’nin altında aslında neler olduğunu aklıselim birileri çıkıp bize anlatmalıdır.

Güzelim ülkemizin; orta malı gibi kullanılarak, hiçbir ekonomik akla sığmayan, elimizde son kalan yaşam alanlarını da berbat eden vahşi yaklaşımlarla alınmış kararlarla yağmalanmasına daha fazla tahammülü kalmamıştır.

Girne’nin betonların altında nasıl bir karanlığa gittiği gözler önündedir. Yönetimde, yasa dışı gelişmelerin dayatmasına boyun eğecek zaafiyetler yaşanıyorsa, buna artık dur denmelidir. Bunu yapanların, ülkemize daha fazla zarar vermeden oraları terketmeleri daha erdemli bir davranış olacaktır.”

Yeşil Barış Hareketi, ayrıca ülkesini seven ve yurduna sahip çıkan duyarlı halkı, bu suçu işlediğini savunduğu herkesi izleyip, hesap sormaya çağırdı.