Yeşil Barış Hareketi Başkanı Ersun Aytaç ile Avrupa Birliği yetkilileri arasında imzalanan ve iki yıl sürecek projeyle katı atıkların geri dönüşümü için sürdürülebilir bir yapı ve çevre bilincinin artırılmasına önemli bir katkı sağlanması hedefleniyor.

Yeşil Barış Hareketi’nden yapılan açıklamaya göre, 28 Kasım 2014’te Yeşil Barış Hareketi bünyesinde, 8 çevre gönüllüsünün başlattığı ve geçen haftaya dek sıfır bütçeyle yürüyen geri dönüşüm projesinin devamı olarak, Avrupa Birliği ile “Cans Of Hopes” adı altında hibe kontratı imzalandı.

AYTAÇ

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Ersun Aytaç, AB’nin sağladığı kaynağın, projenin ayaklarının yere daha sağlam basabilmesi ve topluma çevre bilincini daha etkili olarak yayabilmesi adına önemli olduğunu ifade etti.

Aytaç, bu sayede toplumun değişik kesimlerine daha kolay ulaşma şansı bulacaklarını, bunun da, her gün yeni bir çevre sorunu yaşanan ülkede, çevre kültürünü insanlara aşılama adına son derece güzel ve önemli bir katkı yapacağını belirtti.

SAHİR

Genel Sekreter Doğan Sahir de Yeşil Barış Hareketi’nin, aslında büyük bir profesyonellik gerektiren bir girişim başlatarak geri dönüşümün KKTC’de yapılabilirliğini sağlamak üzere yola çıktığını söyledi.

Projeye katkıda bulunan herkese teşekkür eden Sahir, şimdi yeni ve zorlu bir adım daha atacaklarını, bu duyarlılığın ve güvenin önümüzdeki günlerde daha da artarak devam edeceğine inandıklarını belirtti.

PROJENİN AMAÇLARI

Açıklamada projenin amaçlarıyla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

“Proje, geri dönüşümün tüm ülkemiz genelinde daha sistemli ve donanımlı olarak yerleşip sürdürülebilir bir yapıda olmasını sağlayacak. Katı atık geri dönüşümünde sürdürülebilir bir yapı için sağlam bir adım olacak. Proje topluma çevre bilincini daha etkili olarak yayabilme fırsatı yaratacak. Başlatılmış bulunan geri dönüşüm ağının kapasitesi artırılacak. İnsanların kirli ve bozuk bir çevrede yaşayarak, çevreye ve kirlenmeye karşı duyarsızlaşmasını önleyecek. Halkın değişik kesimlerine daha kolay ulaşma şansı olacak. Geri dönüşümün büyük ölçekte uygulanabilirliğini belirlemeye yardımcı olacak teknik veriler elde edilecek.”