Devlet Türk Müziği Topluluğu’ndan “Yeşilçam Klâsikleri Konseri” izleyenleri büyüledi, dakikalarca ayakta alkışlandı. 

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Devlet Türk Müziği Topluluğu, dün akşam Atatürk Kültür Merkezi’nde “Yeşilçam Klâsikleri Konseri” verdi.

Konseri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, bazı Milletvekilleri, TC Yardım Heyeti Müşavir ve yetkilileri, Kaymakamlar, Bakanlık Müdürleri, davetliler ve çok sayıda sanatsever birlikte izledi. İzleyicilerin ayakta alkışladığı AKM’de ki konsere aşırı derece de yoğun ilgi vardı.

Yeşilçam filmlerinden pasajların gösterimi eşliğinde gerçekleştirilen konser, keman, kanun, klarnet, lavta, gitar ve ritim sazlardan oluşan orkestranın enstrümantal olarak icra ettiği eserlerle başladı.

Şef Tuncay Langal yönetimindeki Devlet Türk Müziği Topluluğu’nda 8 müzisyen ve 9 solist yer aldı.

Konserde Yıldırım Gürses, Teoman Alpay, Şekip Ayhan Özışık, Suat Sayın ve Erkin Koray gibi unutulmaz bestekârların Yeşilçam’da klasikleşmiş eserleri seslendirildi, Türk Filmlerinde kullanılmak amacıyla bestelenen ve filmlerde ünlenen eserlerin yanı sıra, dönemin sevilen şarkıları için yapılmış film müzikleri de konserde seslendirilen şarkılar arasındaydı.

Şarkılarla ilgili filmlerden sahnelerin gösterilmesi geceye renk kattı,  seyircileri eskilere götürüp keyifli anlar yaşattı

Sunuculuğunu İrfan Batu’nun yaptığı konserde, Yeşilçam Klâsiklerini koro ve solo seslendiren sanatçılar, sanatseverlerin beğenisini kazanırken, konser sonunda ayakta alkışlandı.

TUNÇALP:

Koro şefi Tuncay Langal’e çiçek takdim ederek, performansları nedeniyle tüm sanatçıları kutlayan Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tuncalp, “Unutamayacağımız bir gece geçirdik. Özlediğimiz ve sevdiğimiz şarkıları sizler aracılığıyla dinleme fırsatı bulduk. Bu geceyi yaşamamızda en büyük katkısı olan sizlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tuncalp, Devlet Türk Müziği Topluluğunun çalışma binalarının bitmek üzere olduğundan duyduğu mutluluğu dile getirirken, katkılarından dolayi TC Yardım Heyeti Uzman Müşavir Durmuş Yavuz’a teşekkür etti.

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tuncalp konuşmasının sonunda Kültür Dairesi olarak daha birçok güzel,  yararlı etkinlikleri sunmak , halkı mutlu ve memnun etmek istediklerini dile getirdi.

TEŞEKKÜR BELGESİ...

Konser sonrası, geceye katkı koyanlara ‘Teşekkür Belgeleri’ni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tuncalp, TC Yardım Heyeti Uzman Müşavir Durmuş Yavuz ve Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Bakanlık Müdürü Halil Talaykurt tarafından takdim edildi. 

devlet-turk-muzigi-toplulugu-yesilcam-kolasikleri-konseri-buyuledi-(3).jpg

devlet-turk-muzigi-toplulugu-yesilcam-kolasikleri-konseri-buyuledi-(4).jpg

devlet-turk-muzigi-toplulugu-yesilcam-kolasikleri-konseri-buyuledi-(5).jpg

devlet-turk-muzigi-toplulugu-yesilcam-kolasikleri-konseri-buyuledi-(8).jpg