Yeşilırmak’ta bugün düzenlenen iki ayrı törenle Yeşilırmak Direniş ve Bütünleşme Günü kutlandı; Yeşilırmak şehitleri  anıldı. 

Günün ilk töreni saat 17.00’de Yeşilırmak Şehitliği’nde düzenlendi. Tören, Şehitliğe çelenklerim konulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve saygı atışı yapıldı. Tören İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam etti.

Törende daha sonra şehitlik özel defteri imzalandı. Defteri, Merkez Kaymakamı Ahmet Arslan, 49. Piyade Alay Komutanı Piyade Albay İlker Ertuğrul, 2. Piyade Alayı Komutan Vekili Piyade Yarbay Aygün Osmanlı ve Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya imzaladı.

Şehitlikteki tören, şehitler için dua okunması ve şehit mezarlarının ziyaret edilmesiyle sona erdi.

Yeşilırmak Şehitliği’ndeki törenin ardından, Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi. Tören, protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden tören, protokol tarafından tören birliklerinin denetlenmesi ile sürdü.

Törende daha sonra Yeşilırmak Muhtarı İsmet Özpolat, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Özpolat, Yeşilırmak’ın anavatan Türkiye’den gönderilen silah ve cephaneyi yurdun diğer bölgelerine göndermede bir köprü görevi yaptığını anlattı.

Törende şiir okunmasının ardından konuşan Piyade Üsteğmen Tunca Ürün de, Yeşilırmak halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin genç nesillere örnek olması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından tören, resmi geçitle sona erdi.