Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, beraberinde Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı,Su İşleri Dairesi Müdürü Turgay Salim Hoşsöz ve Köy Muhtarı Perol Mavili ile birlikte inşaat alanını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Bittiğinde 1000 Ton kapasiyetle hizmet verecek olan depo bölgedeki 70 ailenin sulama amaçlı kullanımına hizmet verecek.Yaklaşık 3 ay içerisinde tamamlanması hedeflenen depo 500 Bin TL'lık bir yatırımı öngörüyor.

 İncelemeler sonrası açıklama yapan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı da bölgede bugüne kadar tarımsal amaçlı sulak arazi diye dağıtılan arazilerin "10 Dönüm kurak araziye karşı 1 Dönüm Sulak arazi" yöntemiyle verildiğini ama bu arazilerin hiç bir zaman suya kavuşmadığını belirtti.

Bakanlığı öncesi bölgede Hekimlik yaptığı yıllarda da bu şikayetleri sürekli olarak vatandaşın dile getirdiğini gördüğünü ifade eden Bakırcı, bugüne kadar bu yönde ihtiyaç olmasına karşın vatandaşa haksızlık yapıldığını söyledi.

Deponun faaliyete geçmesiyle 70 aileye kendi ürününü ekebilmesi adına sulama amacıyla imkan sağlanacağını ifade eden Bakırcı, üreticiye bölgedeki yetkililerle birlikte her türlü katkıyı yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı da konuşmasında bölgede yıllardır ihtiyaç olan ve beklenen bir projenin hayat bulduğunu ifade ederek, Bakan Hamit Bakırcı ve ekibine teşekkür etti.

Yıkıcı, bölgeye ihtiyaçlar dahilinde bu tür katkıların devam etmesini dilediklerini söyleyerek Yeşilköy havzasının yıllardır bölgenin yükünü çeken bir konumda olduğunu söyleyerek projenin bu anlamda büyük bir rahatlama getireceğini ifade etti.

Yeşilköy Muhtarı Perol Mavili Bakan Hamit Bakırcı'ya desteğinden dolayı teşekkür ederek bir çok vatandaşın yıllardır büyük mağduriyet yaşadığını belirtti ve önemli bir ihtiyacın giderildiğini söyledi.