Gazeteciler Birliği, Girne’de BRT ekibine gerçekleştirilen saldırıyla basına yönelik şiddet olaylarına bir yenisinin eklendiğini vurgulayarak olayı kınadı. Birlik açıklamasında, BRT ekibinin Girne’de görev başında saldırıya uğraması ve bunun sonucunda BRT kamerasının kırılmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Gazeteciler Birliği’nin, bu tür olayların yaşanmaması için yetkilileri defalarca uyardığına dikkat çekilen açıklamada, yaşananların yapılan uyarıların yeterince dikkate alınmadığını gösterdiği belirtildi. Birlik açıklamasında, basına yönelik saldırıları önlemek için daha fazla güvenlik önlemi alınması gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, ayrıca, “basına yönelik saldırı gerçekleştirenlerin yakalanması ve yargı önüne çıkarılarak caydırıcı bir şekilde cezalandırılmasının bu tür olayların bir daha gerçekleşmemesi için gerekli olduğu düşüncesindeyiz” ifadelerine de yer verildi.

Gerekenin yapılması için yetkilileri bir kez daha göreve çağıran Gazeteciler Birliği, aksi halde her türlü demokratik eylemi gündeme getirebileceği uyarısında da bulundu.