Milli Eğitim Bakanlığı  Yüksek Öğrenim Dışilişkiler Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, YGS Sınavı 13 Mart’ta gerçekleştirilecek; sonuçları 25 Mart’ta açıklanacak.

Sınava katılmak isteyen  mezun durumdaki ve halen son sınıf (12.sınıf) olan adaylar başvurularını 6 Ocak - 20 Ocak tarihleri arasında (her iki tarih dahil) yapabilecekler.

Adaylar ÖSYS’ye katılabilmek için; ÖSYM başvuru merkezleri, sınav koordinatörlükleri ve bireysel olarak internet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler

Adaylar,  başvuru esnasında alınacak kişisel şifre ve kimlik numaralarıyla bütün işlemlerini ÖSYM’nin internet sayfasından takip edebilecekler.

Lise son sınıfında okuyanlar için başvuru merkezi kayıtlı bulundukları  okulları  olduğu hatırlatılarak, müracaatlarını okulları kanalıyla yapmaları tavsiye edildi.

YGS sınavları bitiminden sonra LYS sınavına devam edecek adayların sınava girme tarihleri ise şöyle:

LYS 4 : 18 Haziran, LYS 1: 19 Haziran, LYS 2: 25 Haziran  LYS 5: 25 Haziran , LYS 3: 26 Haziran .

Açıklamada,  ÖSYM’nin adaylara yönelik el rehberi hazırladığı  rehberde YGS ve LYS sınavları olmak üzere iki aşamalı sınavlar bütününden oluşan öğrenci seçme ve yerleştirme sistemine ait bilgilerin yer aldığı ifade edildi.

YGS sınavından 150 ve üzeri puan alan adaylar meslek yüksek okullarını tercih edebilecekler.

180 ve üzeri puan alanlar ise Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) girmeye hak kazanacaklar.

Mesleki ve teknik öğretim kurumlarından mezun veya mezun olacak adaylar tercih etmeleri halinde, bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya programlarına yakın bağlantılı programların uygulandığı  meslek yüksekokulu  açıköğretim ön lisans programlarına sınavsız geçişle giriş (yerleştirme) alabilecekler.

Detaylı bilgi  http://www.osym.gov.tr adresinden alınabilecek.