İskele Kaza Mahkemesi İskele Boğaz Otel’e ait yapılara verilen yıkım kararının durdurulmasına yönelik ara emri başvurusunu kabul etti.

Mahkeme konuyla ilgili duruşmalara 7 Eylül’de devam edilmesine ve karar çıkana kadar yıkım yapılmamasına karar verdi

Mahkemede ilk olarak söz alan davacı avukatı Menteş Aziz, belediyenin yıkım işleminin yasal olmadığını savunarak Boğaz Otel’e yıkım ya da söz konusu yapıları ruhsatlandırılması yönünde verilen bir haftalık sürenin bugünden sonra dolacağını kaydetti.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nin aldığı yıkım kararının o dönemde uygulandığını ileri süren avukat Menteş Aziz, tanık olarak mahkeme huzuruna çağırdığı dönemin Belediye Müdür Vekili Aydın Çırakoğlu ile Dönemin belediye avukat ve hukuk müşaviri Erdal Öncü’nün bu yöndeki ifadelerini mahkemeye dinlettirdi.

Daha sonra tanık olarak mahkemeye ifade Devlet Emlak ve Malzeme Dairesinde bekçilik yapan Orhan Dursun ile Mehmet Hasan Dinler de söz konusu yıkılan yapıların Devlet Emlak ve Malzeme Dairesine ait olduğunu ve yıkımın gerçekleştirlmemesi için İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na itirazda bulunduklarını söylediler.

Tanıkları dinleyen İskele Kaza Mahkemesi Başkanı Melek Esendağlı, İskele Boğaz Otel’de mahkemeye konu olan yapılarla ilgili olarak yıkımın durdurulması yönünde ara emri kararı verdi.

İskele Kaza Mahkemesi Başkanı Esendağlı, 7 Eylül’de devam edecek davada davalı Mehmet Erülkü’nün oluşabilecek zarar ve ziyanın önlenmesi amacıyla 50 bin Türk Lira’lık kefalet senedi imzalamasına da karar verirken, İskele Belediyesi ekiplerinin de bu süre zarfında mahkemeye konu olan yere girip herhangi bir yıkım işlemi gerçekleştiremeyeceği yönünde hükmetti.

Bu arada İskele Kaza Mahkemesi Başkanı Melek Esendağlı mahkemeye konu olan inşaat ve yapılarla ilgili mevcut durumun tespiti için araştırma yapılıp mahkemeye sunulması yönünde direktif de verdi.