Binali Yıldırım, genel başkan seçildikten sonra ilk kez AK Parti Grup Toplantısı’na katıldı.Türkiye Cumhuriyetinin 27. Başbakanı olan Binali Yıldırım, yeni hükümetinin kurulmasının ardından ilk açıklamayı yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, "Bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da yargı, eğitim, sivil toplum örgütlerimizin, cemaatlerin içine sızarak paralel yapılanma oluşturan paralel örgüte karşı da mücadelemiz hiç ama hiç kararlılıktan taviz vermeden devam edecek. Kimse, Türkiye Cumhuriyeti ile bilek güreşine tutuşamaz" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümetin kabinesini kurmasının ardından partisinin ilk grup toplantısını yaptı. AK Partililer Yıldırım’ı kürsüye gelişinde ayakta alkışladı. Yıldırım, yaptığı konuşmada, “Yeni dönemde millete hizmete başlıyoruz, hayırlı olsun. Yaptığımız ilk grup toplantısında sizleri saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Bütün vatandaşlarımızı bağrımıza basarak tekrar ediyorum, Erzincan, İzmir, tüm mazlum coğrafyanın bu ortak iradesiyle gurur duyuyoruz. Biz, sadece bu Anadolu topraklarında Türkiye’nin bağımsızlığı için, güvenliği için, huzuru için gece gündüz demeden sınır boylarında bekleyen kahraman güvenlik güçlerimizi, polislerimizi, korucularımızı da muhabbetle selamlıyoruz.Kahraman şehitlerimizi şükranla anıyoruz” ifadelerini kulandı.

Yeni hükümetin kurulduğunu hatırlatan Yıldırım, “Ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Cenabı Allah yeni dönemde güzel hizmetleri ülkemize milletimize yapmayı bizlere nasip eylesin. Sizler, bizim herşeyimizsiniz. Milletimiz memnunsa, biz ondan ancak ve ancak gurur duyarız, sorumluluğumuz daha da artar, daha da güzel hizmetleri yapmak için canla başla çalışır. Türkiye'ye hizmet etmek bize Allah'ın en büyük lütfudur” dedi.

DAVUTOĞLU’NA TEŞEKKÜR

“Sizlerle yürümek benim için şereftir” diyen Yıldırım, “Sorumluluğu bize veren Rabbime hamdediyorum, şükrediyorum. Partimizin 2. Genel Başkanı, yol arkadaşım Sayın Ahmet Davutoğlu’nu bir kez daha ülkemiz, milletimiz için yaptığı güzel hizmetlerden dolayı grubum, milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Genel Başkanımız, Liderimiz Türkiye’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a saygılarımızı iletiyorum. Buradan, AK Parti grubu olarak bir kez daha diyoruz ki, yolun yolumuzdur, davan davamızdır, sevdan sevdamızdır, bu dün de böyleydi, bugün de böyle, gelecekte de böyle olmaya devam edecek. 15 yıl önce beraber çıktığımız bu yolda, millet yolunda ülkemize çok güzel hizmetleri hep birlikte kazandık. AK Parti yeri geldi, vesayet odaklarının tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Partimizi kapatmaya kalktıkları karşılarında Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları vardı” diye konuştu.

Yıldırım, AK Parti’nin ekonomi alanında yapılan icraatlarına da değindi. AK Parti’nin her zaman millete müracaat ettiğini belirterek, “Bizim sandıktan başka, milletten başka dayanağımız yok. Biz, hatırlı, etkili çevrelere boyunu eğen, onların işaretleriyle istikamet belirleyen parti değiliz. Biz, AK Parti’yiz, milletin partisiyiz. Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinde ilk defa milyonlarca vatandaşımızın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı. Bu gerçeği bazıları kabul etmese de dost düşman herkes bunu böyle biliyor, böyle kabul ediyor. Cumhurbaşkanı memleket meselelerine karışıyor diyorlar, temsili olsun, ben soruyorum şimdi milletime 21,5 milyon vatandaşın oyunu alan bir Cumhurbaşkanı ne yapacak? Millete karşı sorumluluğu var, ben sorumsuzum diyemez, siyasi sorumluluğu var. Cumhurbaşkanımız da bu siyasi sorumluluğunun gereğini yapıyor. Her türlü inisiyatifi kullanıyor, bundan sonra da kullanmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Önem sırasına dizildiğinde birinci konunun terör olduğuna dikkati çeken Yıldırım, “Ülkemizin enerjisini tüketen, milletimizin barışını, huzurunu, güvenliğini tehdit eden terör en önemli konularımızın başında geliyor. Buradan bir kez daha ilan ediyorum, milletim rahat olsun, Türkiye’yi bu terör belasından mutlaka kurtaracağız. Bu operasyonlar ne zaman bitecek diye soruyorlar,, cevap net. Kanlı terör örgütü sivillerimize karşı silahlı saldırıları tamamen sonlandırıncaya kadar devam edecek bir. İki, kanlı terör örgütü güvenlik güçlerimize silahlı saldırısını durduruncaya kadar. Üç, mutlak süratle vatandaşımızın can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar devam edecek. Silahlar, tam olarak yok edilinceye kadar devam edecek. Sizin sorununuz, PKK ve Siz, Bu örgütü sizinle aramızdan çıkarmaya yemin ettik” dedi.

“65. HÜKÜMETİN PROGRAMINI MECLİS GENEL KURULU’NDA OKUYACAĞIZ”

Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti: “Bugün 65. Hükümet kuruldu, açıklandı. Hayırlı olsun. Mevlam güzel hizmetleri yapmayı nasip eylesin. Bugün bu grup toplantısından sonra Sayın başbakanımız ziyaret edeceğim, kendisiyle bayrak değişimini gerçekleştireceğiz. Bugün, yoğun bir gündemimiz var. Saat 15.00’da meclisimiz açılacak, 65. Hükümetin programını Meclis Genel Kurulu’nda okuyacağız, böylece güvenoyu sürecini başlatmış olacağız. Bugün, yakın çalışma arkadaşlarımızı belirledik, onları da sizlere duyuracağız. Yoğun bir gündemimiz var.”

Dış politika konusuna değinen Yıldırım, “Dostlarımızın sayısını artıracağız, düşmanlarımızın sayısını azaltacağız. Tarih, bize bugün bölgede çok önemli sorumluluklar veriyor. Bu sorumluluğu ya bugün yaparız yerine getiririz ya da yaşanacak hayal kırıklılığının vebalini tarih boyunca hissederiz. Esasen, Suriye’de yaşanan 4 yılı aşan bu anlamsız savaş yüzbinlerce kardeşimizin hayatına mal oldu. Kimisi canlarını kurtarmak için hayatını tehlikeye attı. Peki bu şartlar altında, Türkiye geleneksel misafir severliğiyle kucağını zulümden kaçan mazlum çileli insanlara aştı. 3 milyon insanı kardeş bildik, ekmeğimizi paylaştık, ekmeğimizi paylaşırız, ekmeğimizi böleriz, Türkiye’yi böldürtmeyiz” ifadelerini kullanması üzerine salondan tezahüratlar yükseldi. Yıldırım, bunun üzerine, “Nasıl anlaşmıştık, bunlar beni konuşturtmuyor. Söz veriyorum 5 dakika içinde bitereceğim, siz de lütfen 5 dakika müsaade edin, sonra yine beraberiz” dedi. AK Partili kadınlar da sloganlar atınca Yıldırım tebessüm ederek, “Eyvallah” dedi.

“KİMSE, TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE BİLEK GÜREŞİNE TUTUŞAMAZ”

Yıldırım, paralel devlet yapılanması ile mücadeleye de değinerek, “Bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da yargı, eğitim, sivil toplum örgütlerimizin, cemaatlerin içine sızarak paralel yapılanma oluşturan paralel örgüte karşı da mücadelemiz hiç ama hiç kararlılıktan taviz vermeden devam edecek. Kimse, Türkiye Cumhuriyeti ile bilek güreşine tutuşamaz. Tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet vardır. Gerisi angaryadır” dedi.

YENİ ANAYASA KONUSUNDA MUHALEFETE ÇAĞRI

Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanımızın halk tarafından seçilmesiyle ne yazık ki vesayet anayasası fiili durumun ihtiyaçlarını karşılamaktan uzaktır. Vaat vermek çocuk oyuncağı değildir, millete vaat veriyorsun. Onlarla sözleşme yapıyorsun, bunun gereğini yapmazsanız işte her seçimde aşağı doğru gitmeye devam edersiniz. Önümüzde tarihi bir fırsat var. Artık, Cumhurbaşkanımızın fiili durumu, seçimle işbaşına geçmiş Cumhurbaşkanınını milletle ilişkisindeki fiili durumu anayasaya uygun hale getirmek biz AK Parti grubunun boynunun borcudur. Bu, Türkiye Cumhuriyeti’nin gelecek meselesidir. Bu elbise bu bedene dar geliyor. Biz, inşallah Başkanlık Sistemi dahil, yeni anayasayı gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları hemen başlatacağız. Çağrım şu, diğer gruplara, gelin Türkiye’nin milletin beklentisi olan, sizlerin her seçimde de vaadi olan yeni anayasayı hep birlikte yapalım. Bu onura, bu şerefe siz de ortak olun. Eğer, her zamanki gibi ipe un sererseniz, biz ne yapacağımızı biliyoruz. Zihnimiz berrak, yolumuz aydınlık, gerekeni yapacağız.”

YILDIRIM’IN SÖZLERİ PARTİLİLER TARAFINDAN SIK SIK KESİLDİ

Yıldırım’ın sözünün partililer tarafından sloganlarla kesilmesi üzerine Yıldırım, “Bir durun da şunu bitereyim, lütfen Allah aşkına ya” dedi. Bu ifade salonda gülüşmelere yol açtı.
Türkiye’nin gerçek anlamda bağrını yoksula açan bir ülke olduğuna dikkati çeken Yıldırım, “bu sorun terörle huzursuzlukla iç karışıkların da artmasıyla dünyanın yönetiminde söz sahibi olan ülkelerin sorumluluklarını layıkıyla yerine getirmemelerinin en büyük neden olduğunu ifade ediyorum. Türkiye, mazlumların haklarını korumaya devam edecek. Bölgesel barış ve kardeşliğe katkı sağlayacak her türlü hayırlı işin arkasında duracak” ifadesi üzerine salondan sloganlar yükseldi. Yıldırım, bunun üzerine, “Fazla bağırma, benim gibi sesin gider” dedi.

ÖZEL KARIŞIM TAKVİYESİ

Yıldırım’ın yanında AK Parti Milletvekilleri Naci Bostancı ve Mehmet Ali Şahin yer aldı. Ahmet Davutoğlu, parti sıralarında yer almadı. Yıldırım, 2. Olağanüstü Büyük Kongre’de sesinin gitmesi üzerine içtiği özel karışımdan bugün de içti. Yıldırım, konuşması esnasında zaman zaman sesinin gitmesi üzerine, “Sesim arıza moduna geçti, 10 dakika kelamımı anlatayım,sonra istediğiniz kadar coşkuya geçelim” dedi.

Partililer, sık sık “Samsun seninle gurur duyuyor”, “Erzincan hep seninle”, sloganları attı.