Türkiye’de AK Parti Genel Başkan adayı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kurucularından biri olmaktan büyük bir onur duyduğu AK Parti'nin genel başkan adaylığına layık görülmenin, kendisi için onurların en yükseği ve büyük bir sorumluluk olduğunu belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından AK Parti Genel Başkanlığına aday gösterildiği açıklanan Binali Yıldırım, partililerin alkışları arasında kürsüye çıktı.

Konuşmasının başında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik eden Yıldırım, AK Parti'nin, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da doğan, milletin bağımsızlığını müjdeleyen güneş gibi 14 Ağustos 2001'de milletin geleceğini aydınlatan meşale olduğunu söyledi.

Yıldırım, 22 Mayıs Pazar yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongre hazırlıklarının, tüm parti teşkilatının canla başla çalışmasıyla büyük oranda tamamlandığını ve demokrasi şölenine hazır olduklarını bildirdi.

"Kurucularından biri olmaktan her zaman büyük bir onur duyduğum AK Parti'nin genel başkan adaylığına layık görülmek, benim için onurların en yükseğidir, aynı zamanda da çok büyük bir sorumluluktur" diyen Yıldırım, kongrede görevi devredecek Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı partisi ve millet adına teşekkür etti. Yıldırım, "Kendisi partimizin kurucu Genel Başkanı, liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan devraldığı bayrağı, bugünlere başarıyla getirmiştir." ifadesini kullandı.

Parti kongrelerinin, birer demokrasi bayramı olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Ancak AK Parti kongrelerini diğer partilerden ayıran bir özellik vardır. O da AK Parti kongreleri ayrışma nedeni değil kardeşliğin, bağların, birlikteliğin daha da kuvvetlendirilme vesilesidir. Bu kongremizin de çok daha fazla birbirimize kenetlenerek, kutlu yürüyüşe devam yolunda bir kararlılık ortaya koyacağına yürekten inanıyorum." diye konuştu.

“TERÖR BELASINI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEN ÇIKARACAĞIZ”

Partinin demokrasi geleneğinde olan istişare süreçlerinin, partinin ana kademelerinde çalışan 800'e yakın mensubu arasında başarıyla tamamlanarak, genel başkan adayına karar verildiğini ifade eden Yıldırım, "Az önce açıklandığı üzere genel başkan adayı olarak şahsımın gösterilmiş olması dolayısıyla tüm parti mensuplarıma, teşkilatıma bir kez daha gönülden teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Bir dava partisi olan AK Parti'nin, milletin geleceğini inşa eden, geçmişini koruyarak geleceğe yürüyen bir parti olduğunu dile getiren Yıldırım, "Kurucu başkanımız, liderimiz başta olmak üzere partimizin her kademesindeki arkadaşlarımızla tam bir uyum içinde çalışarak, büyük Türkiye hedeflerine ulaşmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." değerlendirmesinde bulundu.

Olağanüstü Büyük Kongre'de, partinin "Kutlu Yürüyüşe Devam" sloganıyla belirlediği programını, çok daha geniş bir şekilde değerlendireceklerini ve milletle paylaşacaklarını kaydeden Yıldırım, kongrenin ülke, millet ve parti için aydınlık yarınlara vesile olmasını diledi.

Yıldırım, hunharca katledilen vatandaşların acılarını paylaşmak üzere Diyarbakır'a gideceğini belirterek, "Milletim rahat olsun, bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız." ifadelerini kullandı.

NOTLAR

Yıldırım, toplantı salonuna MKYK üyeleri eşliğinde, alkışlar arasında girdi. Toplantıya 64. Hükümetin üyeleri, milletvekilleri ve partililer katıldı.

Yıldırım, salonda Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Mustafa Ataş'ın arasında oturdu.

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik'in, genel başkan adayını açıklamasının ardından, salondakiler ayağa kalkarak Yıldırım'ı alkışladı.

Yıldırım, konuşma metninin geç gelmesi üzerine, sözlerine fıkra anlatarak başladı.

Toplantıya Yıldırım'ın kardeşleri İlhami ve Eyüp Yıldırım da katıldı.

Binali Yıldırım, açıklamasının ardından Diyarbakır'a gitmek üzere Esenboğa Havalimanı'na hareket etti.