Başbakan Binali Yıldırım Haseki Hastanesi çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, Mardin'deki patlamaya ilişkin '1 polis şehit, 2 vatandaşımız hayatını kaybederken 30 kişi de yaralandı' açıklamasında bulundu.

Dün İstanbul'da gerçekleştirilen hain saldırıda yaralananları ziyaret eden Başbakan Binali yıldırım hastane çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. 

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

-Şehitlerimize hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yarlılarımız var. Dünden beri canla başla arkadaşlarımız yaralılarımız için çalışıyor. Biz de bugün yarlılarımızı ziyaret ettik. Durumları çok iyi. Bugün de şehit polislerimizi ebediyete uğurlayacağız.

-Milletimiz şunu bilsin ki, terör örgütleri ne yaparsa yapsın, hangi yöntemi kullanırsa kullansınlar devletimiz güçlüdür, milletimiz bir ve beraberdir. Asla bizi yıldıramaz, onurlu mücadelemizden vazgeçiremezler.

-Türk milleti bir ve beraberdir.

MARDİN'DEKİ BOMBALI SALDIRI

Başbakan Yıldırım bugün sabah saatlerinde Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde meydana gelen bombalı araç salıdırısına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Bugün bildiğiniz gibi Midyat'ta yeni bir bombalı saldsırı gerçekleştirildi. Allah'tan alınan tedbirler sayesinde çok çok büyük bir patlayıcı olmasına rağmen 30 civarında vatandaşımız yaralandı. 1 polis iki vatandaşımız saldırıda vefat etti. Saldırıyı gerçekleştiren katil PKK örgütüdür."