İş Kadınları Derneği’nin “Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri” dağıtıldı.

Yılın Kadın Girişimcisi Öngel Trading Direktörü, Kozmetoloji Koleji Müdürü Suna Sonay Erensu; Yılın Sosyal Kadın Girişimcisi SOS Yönetim Kurulu Başkanı Hacer Çerkez; Yılın Genç Kadın Girişimcisi Necat British College Okul Yöneticisi Nilay Necat, Yılın Bölgesinde Fark Yaratan Kadın Girişimcisi Osman Ağa Kültür Evi Direktörü Emine Sütçü; Safiye Nadir Onur Ödülü Leman Ticaret kurucusu Leman Yorgancıoğlu ve Telsim Özel Ödülü Özok Group Yönetim Kurulu üyesi, British Universtiy of Nicosia Mütevelli Heyeti üyesi Fatma Özok’a verildi.

Derneğin, Telsim ile işbirliği içerisinde 3’üncüsünü, toplamda 5’incisini düzenlediği  ödül töreni saat 17.30’da Bedesten’de yapıldı.

Törene, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Soyer Kalyoncu, İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali ve Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ile İş Kadınları Derneği Başkanı Semral Erel ve Telsim Genel Müdürü Rasim Karas da katıldı.

1449248650.jpg

SİBER: “BAŞARIYI ÖDÜLLENDİRMEK YENİ BAŞARILAR İÇİN MOTİVASYON YARATIR”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber yaptığı konuşmada İş Kadınları Derneği’ni çalışmalarından dolayı tebrik etti.

“Başarıyı ödüllendirmek yeni başarılar için motivasyon yaratır” diyen Siber, bu ödüllerin fırsat verilirse kadınların neleri başarabileceğini gösterdiğini dile getirdi.

Siber fırsat eşitliği yaratılması halinde kadınların her türlü başarıya imza atabileceğini ifade etti.

1449248648.jpg

KALYONCU: “KADINLAR SADECE EKONOMİDE DEĞİL POLİTİK HAYATTA DA YER ALMASI ÖNEMLİ”

Başbakan Ömer Soyer Kalyoncu ise yaptığı konuşmada kadınlara fırsat eşitliği sağlanması için yapılan çalışmalara önem verdiğini ve katkı koyduğunu anlattı.

Bu anlamda Toplumsa Cinsiyet Eşitliği Dairesi ve siyasi partilerdeki kadın kotasının mutluluk verici gelişmeler olduğunu dile getiren Kalyoncu, kadınların sadece ekonomide değil politik hayatta da yer almasının gerekli olduğunu ifade etti.

1449248649.jpg

AKANSOY: “284 KADIN GİRİŞİMCİYE SOSYAL GÜVENLİK DESTEĞİ SAĞLANDI”

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy ise kadın emeğini görünür kılmak, kadınların çalışma yaşamına ve üretime katılımlarını artırmak için Bakanlık olarak “Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi Projesi”ni hayata geçirdiklerini anlattı.

Bu proje kapsamında Aralık 2013’ten bu yana 284 kadın girişimciye sosyal güvenlik desteği sağlandığını kaydeden Akansoy, İş Kadınları Derneği ile işbirliği halinde hayata geçirilen “Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması Projesi”yle de 160 kadının girişimcilik eğitimi aldığını dile getirdi.

Akansoy kadınların ekonomik anlamda güçlendirilmesi için ayrıca Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin kurulduğunu da hatırlattı.

KARAS: “GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM DEMEKTİR”

Telsim Genel Müdürü Rasim Karas ise kadının ekonomik ve sosyal yaşamda eşit olarak yer almasının önemine değindi.

Telsim olarak kadınların her türlü imkana ulaşması için çalıştıklarını söyleyen Karas, bu alandaki her türlü projeye destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Karas, “Güçlü kadın güçlü toplum demektir” şeklinde konuştu.

EREL: “GİRİŞİMCİLİK DEVLET POLİTİKASI HALİNE GETİRİLMELİ”

İş Kadınları Derneği Başkanı Semral Erel de konuşmasında girişimciliğin önemine değindi. Girişimciliği teşvik etmek için bir çok etkinlik düzenlediklerini anlatan Erel, Yılın Kadın Girişimcileri Ödül Töreni’nin de bunlardan biri olduğunu ifade etti.

Katkı koyanlara teşekkür eden Erel, girişimciliğin devlet politikası haline getirilmesi temennisini dile getirdi.

1449248619.jpg

1449248617.jpg