Fehime Alasya

Lefkoşa’nın en işlek caddelerinden olan Kemal Aksay Caddesi’nin çilesi, yolun toprak yama olan kısımlarının asfalt dökülmesiyle sona eriyor. 

Taşkınköy Bölgesi’nde bulunan Kemal Aksay Caddesi’nin, Devpa Süpermarket Yolu üzeri ve Yusuf Çocuk Lastikçi önünde olan toprak yamalar asfaltlanıyor. Aylarca toz toprak soluyan bölge sakinleri de asfalt dökülmesiyle birlikte rahat nefes aldı.

Su alt yapısı projesi için gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda yolda açılan çukurları kapatan çakıl taşları ve topraklar, trafiğin seyrini olumsuz etkilerken, bölge sakinlerinin de sağlığını tehlikeye atıyordu.

“YAPILAN ÇALIŞMA YAMALAMA”

Yapılan çalışmanın iyileştirme, yamalama çalışması olduğunu kaydeden Lefkoşa Türk Belediyesi Bayındırlık Bölümü Sorumlusu Cemal Ulunay, mevcut olan kötü asfaltın tamir edildiğini ifade etti.

Ulunay, birkaç ay içerisinde Altınbaş Petrol Işıkları’ndan başlayıp Devpa Süpermarket önüne kadar olan mesafeyi kapsayan Kemal Aksay Caddesi’nin yeni bir proje ile tamamının asfaltlanacağı bilgisini verdi.

Yamalama çalışmasının yanında bu caddenin tamamı ile ilgili yenileme çalışması yapılacağı bilgisini veren Ulunay, “Proje hazırlanıyor, yaklaşık beş, altı aya kadar bu caddenin tamamı asfaltlanacak ve kaldırım çalışması yapılacak. Caddedeki çalışmalar tamamlanacak ve cadde yenilenecek.” ifadelerini kullandı.     

15-06-2015-09-43-70527100.jpg