“Entegre su yönetiminin” süratle yaşam bulacağını belirten CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, yer altı kaynaklarının halkın olduğunu ancak bu güne kadar gelişigüzel, partizanca, sorumsuzca kullanıldığını söyledi, artık buna izin verilmeyeceğinin altını çizdi.

RESMEN SU ÇALINDI

Talat: Bugüne kadar başaramadığımız, yapamadıklarımız bu sayede yapabileceğiz. Aküferlerimizi hoyratça kullandık. İsteyen istediği yere kuyu açtı. Yer altı kaynakları devletin olduğuna göre, dolayısıyla da halkın olduğuna göre, halkın suyu çalınıyor.

SİYASİ DÜZEYE ÇEKTİRMEDİLER

Su konusundaki anlaşmanın aylardır tartışılmasının ardına konunun siyasi düzeye çekilememesi olduğunu anlatan Talat, kendilerinin bu süreçte talepkar olduğunu ancak buna müsaade edilmediğini söyledi

EKONOMİK PROGRAMDA DA TARTIŞMA OLABİLİR

Türkiye ile imzalanacak ekonomik programda da su konusunda olduğu gibi bir tartışma ortamı olabileceğini söyleyen CTP Genel Başkanı Talat, “Yaşayabiliriz tabii. Ekonomik programın da çok iyi hazırlanması lazım ki, işe yarasın” diye konuştu.

ORTAKLIĞA EVET

Talat: Telekomünikasyonun kamu-özel ortaklığı biçiminde yapılandırılması doğru olur. Bazı özel şirketler fiber optik kablo döşeyip, evlere internet bağlamak istedi. İzin aldılar, vergilerini ödediler ama telefon dairesinin baskısıyla Ulaştırma Bakanlığı kazamazsınız dedi

BAKANLAR HAKSIZCA ELEŞTİRİLDİ

CTP’li bakanlar Birikim Özgür ve Erkut Şahali’nin su konusundaki görüşmelerde en çok da CTP’liler tarafından eleştirilmesini yorumlayan Talat, bu durumun yönetim zafiyetinden çok CTP içinde uzun zamandır var olan bazı huzursuzluk, rahatsızlık veya disiplinle ilgili zafiyetler nedeniyle olduğunu söyleyerek, “Onlara büyük haksızlık yapıldı” dedi.