Devrim Demir

Yıllardır annesini arayan ancak izine bir türlü rastlamayan Ahmet Vatanseven’in peşini talihsizlik bırakmadı ve kız arkadaşının iftirası sonucu cezaevine düştü. 8 ay Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan genç, 23 Mart tarihinde Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde davası karara bağlanarak serbest bırakıldı.

Anne ve babası 9 aylıkken boşandı

Ahmet Vatanseven, annesi Emel Bulut’la babasının şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandığını ifade etti. Babasının 1974 yılından sonra işlemek için Arabistan’a göç ettiğini söyleyen Vatanseven, annesiyle babasının Beyrut’ta evlenerek abisi doğduktan sonra, 1991 yılında Kıbrıs’a geldiklerini belirtti.
Ahmet Vatanseven, “Babamın anlattığına göre annem bana hamileyken KKTC’ye gelirler. Babamın anlattığına göre, abim 1 yaşında bense henüz 6 aylıkken sürekli kavga etmeye başladılar. Ayrılmaya karar veren annem ve babam ben 9 aylıkken mahkemede boşanırlar, benim velayetim anneme düştüğü halde, oturduğumuz evin kapısına annem beni bırakarak ortadan kayboldu” şeklinde konuştu.

“Annemin kokusunu bilmiyorum”

Gemikonağı’nda babası ve abisi ile birlikte yaşayan Vatanseven, “24 yıldır annemi hiç görmedim. Velayetim ona verildiği halde beni hiç istemedi. Beni kapı önüne bırakıp kaçtı. Abimi de almadı ama askere gidene kadar onunla sık sık görüştü. Beni en son 9 aylıkken gördü, bense onu bir kere bile görmedim kokusunu bile bilmiyorum” dedi. 

Anne sevgisini kız arkadaşında aradı hüsrana uğradı

Hayatında anne sevgisi ararken sevgi açlığını tanıştığı kızda yaşamaya çalışan 24 yaşındaki Ahmet Vatanseven, kız arkadaşı ve ailesinin iftirası sonucu cezaevine gönderildi. “16 yaşından küçük kızla cinsel ilişkiye” girmekle suçlanan Vatanseven, geçtiğimiz temmuz ayından bu yana 8 ay hükümsüz tutuklu yargılanmayı bekledi. Kız arkadaşının daha sonra polise verdiği ifade ve olguları değerlendiren Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, Ahmet Vatanseven’in 23 Mart tarihinde davasını karara bağlayarak serbest bırakılmasına emir verdi.

“Annem Kıbrıs’ta fakat bulamıyorum”

Küçük yaşına rağmen birçok talihsizlikle karşı karşıya kalan Vatanseven, askerliğini bitirince annesini aramaya devam etti. Annesinin eksikliğini yaşamının her anında hisseden ve oldukça zor dönemler yaşadığını kaydeden Ahmet Vatanseven, “Annemi bulabilmem için birçok yerden yardım aldım. En son annemin Yılmazköy’de olduğunu öğrendim. Cezaevinden çıktım ve ertesi gün Yılmazköy’e gittim ama annemi bulamadım” dedi.

“Annem şu an 41 yaşında”

Merkezi Cezaevi’nden çıktıktan sonra Gemikonağı’nda babası ile yaşamını sürdürdüğünü belirten Ahmet Vatanseven,  sözlerini şöyle sürdürdü: “Annemi çok özledim. Hayatımda annem olmadığı için hayatımda sürekli bir eksiklik oluyor. 9 aylıkken beni bırakıp giden anneme hiçbir zaman kızmadım. Hasretiyle yanıp tutuştuğum anneni bulmak için elimden geleni yapacağım. Annemin evlendiğini Kardelen ve Egemen isimli iki çocuğu daha olduğunu öğrendim. Akrabalardan öğrendiğim kadarıyla doğum tarihi 1 Mart 1974 olan annem şuan 41 yaşında. Annemi hiç görmedim sadece resimlerde tanıyorum. Fakat bir gün annemi bulacağıma inanıyorum. Onu bulmak için her şeyi yapmaya hazırım.”

1---copy-001.jpg