Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kooperatif Merkez Bankası Risk Yönetimi Birimi Müdürlük görevini yürüten Hasan Uysal, 2012 – 2013 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde DAÜ’nün Lefkoşa’da yürüttüğü Bankacılık ve Finans yüksek lisans programına kayıt yaptırdığını belirterek, böylesi kaliteli eğitim veren bir kurumda yüksek lisans eğitimi almak için yıllardır beklediği fırsatı yakaladığını ifade etti. Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladıktan sonra iş hayatına atıldığını aktaran Uysal, DAÜ’nün sunduğu eğitim fırsatı ile alanında kendini geliştirebileceğine inandığını belirtti.

Lefkoşa’da yürütülen lisansüstü programların çalışan kesim için bulunmaz bir fırsat olduğunu da dile getiren Uysal, işlerini aksatmadan kendilerini alanlarında geliştirebilme fırsatı yakaladıklarını vurguladı. Bu dönem yüksek lisans eğitimini tamamlamayı hedeflediğini de belirten Uysal, aldığı eğitim ile iş verimliliğini artıracağına inandığını da sözlerine ekledi. Eğitim kalitesinden de son derece memnun olduğunu ifade eden Uysal, çalıştığı kurumdaki herkese de kesinlikle DAÜ yüksek lisans programlarını tavsiye ettiğini vurguladı.

DAÜ’den Lisansüstü Programlara Özel Uygulama

DAÜ, 2012 – 2013 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nden itibaren Lefkoşa’da yürütülmeye başlanan, DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi’ne bağlı Bankacılık ve Finans (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans, İşletme Yönetimi (Türkçe) Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Yönetim Ekonomisi (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans, Finansal Ekonomi (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans programlarına öğrenci kabul ediyor. Öte yandan Eğitim Fakültesi’ne bağlı yüksek lisans programlarına talep olması durumunda programların Lefkoşa’da da yürütüleceği açıklandı.  

2014 – 2015 Akademik Yılı Güz Dönemi yüksek lisans ve doktora programlarına kayıt yaptıracak tüm KKTC kamu çalışanlarının ödemeleri gereken eğitim ücretleri üzerinden %20 indirim yapılıyor.  Ayrıca, devlet çalışanlarına ek olarak özel kurumlardan gelen talepler de dikkate alınarak DAÜ ile işbirliği protokolü imzalayan veya imzalayacak olan kurum çalışanlarına da eğitim ücretleri üzerinden %20 indirim gerçekleştirilecek.

DAÜ’nün yüksek lisans ve doktora programları ile ilgili detaylı bilgiye http://grad.emu.edu.tr  adresinden ulaşılabilir. Başvuruların en geç 30 Eylül 2014 tarihine kadar http://emu.edu.tr/applyonline adresinden online olarak yapılabileceği belirtilen açıklamada başvuru koşulları ve programlar hakkında daha fazla bilginin ayrıca, Enstitü Müdürlüğü’nden (Tel: 0392 630 1157) veya Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nden de (Tel: 0392 365 3644) alınabileceği ifade edildi.