Osman Amca Genel Kurulda yaptığı konuşmada Genel Kurula katılanlara teşekkür ederek, son dört yılın analizini yaptı. Amca, son üç yılda ülkede altı bin 328 adet inşaat yapıldığını belirterek, yıllık ihtiyacın sekiz yüz civarında olduğunu söyledi. Amca,  yıllık ihtiyacın üzerinde inşaat yapılmasının tehlike yarttığını belirterek, bu durumun yaratacağı sonuçlardan bahsetti. Maraş konusunda da değinen Taşeronlar Birliği Başkanı Amca, Maraş gibi ciddi bir konuda ne yapılacağının bilinmediğini, öncelikle bu konuda paydaşlarla konunun masaya yatırılması gerektiğinin altını çizdi.

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Yasası’nın geçmesinden dolayı yaşadığı mutluluğu dile getiren Amca, bu yasa ile Taşeronlarının önünün açıldığını savundu.

AYSAL

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal yaptığı konuşmada Taşeronlar Birliği ile işbirliği ve dayanışma içerisinde olduklarını ifade ederek, bugün burada gördüğü kalabalıktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Aysal, birliğin sahiplenme gücünden bahsederek, hem Taşeronlar Birliği’nin hem de İnşaat Mühendisleri Odası’nın yürüttüğü işbirliğinden bahsetti. İş Sağlığı ve Güvenliği konusuna da değinen Aysal, ülkede yeteri kadar denetim yapılmadığını iddia etti. İnşaatların kaçak yapıldığı ülkemizde sadece çalışanların denetlendiğini iddia eden Aysal, bu konunda ciddi sorunlar yaşandığını söyledi. Maraş konusuna da değinen Aysal, Maraş  konusunda hiçbir çalışma yapılmadığını belirterek, Maraş’da ancak uzun soluklu bir çalışma ile ne yapılması gerektiğinin ortaya çıkacağını söyledi. Bu konuda kırk yıldır çözüm arayışı içinde olduğunu dile getiren Aysal, kimsenin çözüm odaklı bir çalışma yürütmediğinin de altını çizdi.

HÜDAOĞLU

Mühendis Mimar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Hüdaoğlu konuşmasında Osman Amca’yı özverili çalışmalarından dolayı tebrik etti. Hüdaoğlu konuşmasına örneklemelerle başlarken, taşeronların el emeğinin katılmadığı hiçbir inşaatın inşaat olarak doğamayacağını ayrıca planlayıcılarla bu mekanizmanın eşgüdüm ile çalışılması gerektiğini belirtti. Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Yasası’nın geçmesinin de büyük bir başarı olduğunu dile getiren Hüdaoğlu, yasanın uygulandığı anda üyelerin nasıl daha iyi ileriye gideceğinin de önemine dikkati çekti. 

dsc_0875.jpg

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit konuşmasında Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği’nin Yasasına kavuşmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda devlet mekanizmalarının görevini tam olarak yerine getirmediğini belirterek, insan güvenliğinin önemine değindi. Özyiğit,  ganimet kültürü anlayışının 43 yıldır devam ettiğini, bu yüzden bir devlet düzeni kurulamadığının altını çizdi. Birilerinin bizlere başka sıfatlarla bir yerlere çekmeye çalıştığını iddia eden Özyiğit, bu toprağa insan dokusu başta olmak üzere tüm varlıklara sahip çıkılmasının gerekliliğinden bahsetti.

KARAÇAM

Elektrik Müteahhitleri Birliği As Başkan Bora Karaçam okudu. Karaçam, Taşeronlar Birliği ile sorunlarının ayni olduğunu ifade etti. Yasanın öneminden bahsederek, yasanın kendi tahtında iş yapmanın önemine değindi. Karaçam, Birlik olmayı başarırsak var oluruz, başaramazsak yok oluruz diyerek sözlerini noktaladı.

Genel Kurul’da Faaliyet raporu ve mali raporun sunulmasının ardından Tüzük değişikliği sunularak oy birliği ile onaylandı.

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronlar Birliği tek başkan adayı Osman Amca yeniden başkan oldu.

dsc_0860.jpg