AK Parti'nin Meclis Başkanı Adayı İsmet Yılmaz, "Seçim sonuçları bir uzlaşmayı ortaya çıkardı. Bu uzlaşmanın olacağı bir dönemde Sayın Genel Başkandan destek talep ettik. O da gelişen süreç içerisinde hayırlısını ve gelişen sürecin de sonuçları ortaya çıkaracağını söyledi" dedi.

AK Parti'nin Meclis Başkanı Adayı İsmet Yılmaz'ın liderler turu devam ediyor. Yılmaz'ın CHP'den sonraki durağı MHP Genel Merkezi oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaklaşık 10 dakika görüşen Yılmaz, görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yılmaz'ı MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı karşıladı. Yılmaz'a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ve AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın eşlik etti. Görüşme sonrası kameraların karşısına geçen Yılmaz, "25. dönem milletvekili seçimine müteakip oluşan parlamentonun yasama döneminin birinci bölümüne ilişkin Başkan adaylığı için hiçbir parti tek başına çoğunluğu sağlayıp kendi adayını seçtirme durumunda değil. Dolayısıyla, bir başka partinin desteğine ilişkin var. Birinci ve ikinci turda 367, üçüncü turda 276, dördüncü turda da 276'yı alamazsa en çok oyu alan iki tane aday tekrar başkanlık yarışına girecek. Biz, bugün MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'den randevu talep etmiştik. Sağolsun onlar da kabul ettiler. Zor dönemlerde bu ülkenin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne kendilerinin çok hayırlı kararlar verdiğini aziz milletimiz de görmüştür. Biz de bu Türkiye'nin döneminde uzlaşmanın, seçim sonuçları bir uzlaşmayı ortaya çıkardı. Bu uzlaşmanın olacağı bir dönemde Sayın Genel Başkandan destek talep ettik. O da gelişen süreç içerisinde hayırlısını ve gelişen sürecin de sonuçları ortaya çıkaracağını söyledi. Şimdiden TBMM Başkanlığı seçimleri milletimize hayırlı uğurlu olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevaplamadı. Yılmaz'ın MHP'den sonraki durağı HDP olacak. Yılmaz, liderler turunu son olarak saat 15.00'da HDP'ye giderek tamamlayacak.