Ak Parti'nin Meclis Başkanı Adayı İsmet Yılmaz, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştü. Yılmaz, görüşmeye ilişkin, "Birinci seçimin turlarında kendi adaylarını destekleyeceklerini ancak ondan sonraki durumda çıkan sonuca göre uzlaşma doğrultusunda hareket edeceklerini söylediler" dedi.

Ak Parti'nin Meclis Başkanı Adayı İsmet Yılmaz, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesinin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay ve AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ile birlikte HDP Genel Merkezi'ne geldi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yaklaşık 20 dakika görüşen Yılmaz, görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

TBMM Başkanlığı seçimleri için HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştüklerini belirten Yılmaz, "Kendisiyle bu seçim sonuçlarının bir uzlaşma çıkardığını, uzlaşmayı bütün partilerin zorunlu kıldığını, dolayısıyla seçim sonuçlarının kendilerine vermiş olduğu mesajı çok iyi anladıklarını Türkiye'nin önümüzdeki dönemde ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı değil aksine sorunları azaltıcı, çözültücü birlik ve bütünlüğünden yara bir tavır sergileyeceğini söylediler. Muhakkak ki her partinin kendi adayı var. Birinci seçimin turlarında kendi adaylarını destekleyeceklerini, ancak ondan sonraki durumda çıkan sonuca göre uzlaşma doğrultusunda hareket edeceklerini söylediler. Biz de yapılacak seçimin ülkemiz için milletimiz için hayırlı uğurlu olmasını diledik. Türkiye'yi büyütürsek, büyüyen Türkiye'den 77 milyon vatandaşımız kazanır ama onun dışında şu coğrafyaya ümidini bağlamış bütün insanlar, bütün mazlum ve mağdur insanlar da. Çünkü onlar da başları sıkıntıya düştüğünde gidecekleri bir başka yere gitmiyorlar. Nereye gidiyorlar, adeta dedelerinin vatanı olan buraya geliyorlar. Dolayısıyla Türkiye'yi güçlü tutmak, bir ve beraber tutmak uzlaşı içinde tutmak bizlerin asli vazifesi içerisindedir. Sayın Genel Başkanı da bu doğrultuda görmüş olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duydum" şeklinde konuştu.