Gündem Kıbrıs Özel

Son zamanlarda gerek Türkiye'de, gerekse Avrupa'nın önemli metropollerinde medyana gelen terör olayları, tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de olumsuz etkileniyor. Bu olumsuzlukları fırsat bilenler kendilerini ele veriyorlar.

Ülkemizde son zamanlarda artan asılsız bomba ihbarları hepimizi gereksiz bir korku ve telaşa sürüklemiş durumda. Farklı ilçelerimizde yapılan bu asılsız ihbarlar okunma uğruna, erişim sağlama uğruna yalan haber yapanları iştahlandırdı. Öyle ki yalanın dozunu iyiden iyiye kaçıran bu şahıslar polisin bilmediklerini kendilerinin bildiğini iddia ederek 'KKTC'de canlı bomba eylemi yapacak terörist'' şeklinde yalan bir haberle yeniden gündeme geldiler.

Halkın korkularından nemalanmak isteyen bu kan edebiyatçıları bugün yayınladıkları haberle yine halkı tedirgin etmeyi başardılar.

BÖYLE YALAN GÖRÜLMEDİ: "KKTC'DE CANLI BOMBA EYLEMİ YAPMAK İÇİN EĞİTMİŞLER(!)"

Söz konusu haberde yer alan şu ifade dikkat çekti:

"KKTC’de canlı bomba olarak eylem yapmak için eğitilen Savaş Yıldız’ın 15 arkadaşı bu sabah İzmir’de yakalandı. Kimlik bilgileri sahte ancak kimlik kartındaki resmi gerçek olan Savaş Yıldız’ın aranmakta olduğu öğrenildi"

Haberin "İzmir'de terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonda 15 kişi gözaltına alındığı" kısmı doğruydu. Haberin orjinali: http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/izmir-de-teror-orgutu-isid-e-operasyon-h97607.html

KKTC'de canlı bomba eylemi gerçekleştireceğini bu habere ekleyip, öne sürülüyor, iddia ediliyor kelimeleri ile süsleyen siteler bir anda gündeme oturdu. 

Bu asparagas haberin ardından yaptığımız kısa bir araştırmadan sonra aslında Savaş Yıldız'ın Suriye'de esir olduğu ortaya çıktı. İlgili haberde yer alan Savaş Yıldız'ın YPG'nin elinde yer olduğu 21 Mart'ta haber olmuştu:

'İŞTE KKTC'DE EYLEM YAPACAK' YALANI SÖYLENEN SAVAŞ YILDIZ'LA İLGİLİ GERÇEK BİLGİLER:

Dünyaca ünlü Rus kökenli haber ajansı SputnikNews'in 21 Mart'ta yayınladığı habere göre, Taksim saldırısıyla adı anılan ve ardından da Türkiye genelinde arandığı belirtilen IŞİD militanı Savaş Yıldız'ın YPG'nin elinde olduğu öne sürülmüştü.

ANHA: "SAVAŞ YILDIZ YPG'NİN ELİNDE"

Kürt kökenli haber ajansı olan ANHA, Sputnik News'in haberinin ardından hemen bir gün sonra 22 Mart'ta Savaş Yıldız'ın YPG'nin elinde olduğunu açıklamış hatta çekilmiş fotoğrafını da yayınlamıştı.

ANHA haberi, "Türkiye’de aranan “IŞİD’in canlı bombası” Savaş Yıldız, Tel Ebyad (Grê Spî) saldırısının ardından YPG tarafından sağ yakalandı." şeklinde duyurmuştu.

İŞTE SAVAŞ YILDIZ:

46867.jpg

BU YALANIN AMACI POLİSİN İSTEDİĞİ 7 YASAYI GEÇİRMEK Mİ?

Bu yalan haberin ardından akıllara gelen ilk senaryo geçtiğimiz gün Bakanlar Kurulu'nca onaylanan ve ülkede büyük tartışma yaratan polis tarafından istenen güvenlikle ilgili 7 yasanın geçirilmesini sağlamak. 

Halkımızın korkularını kullanarak bu yasaları geçirmeye çalışanlara hizmet mi ediyorlar, yoksa birkaç tık uğruna yalan haber mi yapıyorlar kestirmek zor.

Halkımıza çağrımız, bu tür yalan haberlere itibar etmemeleridir. Lütfen haberleri güvenilir kaynaklardan takip ediniz.