İŞÇİLERİN CAN GÜVENLİĞİ YOK:  Her gün yüzlerce aracın seyrettiği Çatalköy-Esentepe arasında kazılan yollarda tedbir yok. Yaklaşık 4 aydır devam eden çalışmalarda sürücülerle işçiler her gün tehlike atlatıyor

SÜRÜCÜLERE DE TUZAK: Kazılan yollar, öylece bırakılıyor. Yeterli güvenlik tedbirinin alınmaması, özellikle görüş mesafesinin düştüğü akşam saatlerinde, söz konusu yolu sürücüler için ölüm yoluna çeviriyor

Devrim DEMİR

Çatalköy-Esentepe arasında devam eden kazı çalışmaları, sürücülerin can güvenliğini tehdit ediyor. Yol kenarlarında oluşan derin çukurlar, özellikle akşam saatlerinde sürücüler için tam bir ölüm tuzağına dönüşüyor.
Türkiye’den gelecek olan Su Temin Projesi kapsamında devam edilen kazılarda, aracı müteahhitlerin yeterli tedbiri almaması, işçilerle sürücüleri karşı karşıya getiriyor.

Trafiğin sıkça kullanıldığı alanlarda oluşan çukurlar, trafiğin yavaş akmasına neden olduğu gibi, çukura hızlı girmemek isteyen sürücülerin ani yavaşlaması nedeniyle küçük kazalar da meydana geliyor.

Feci kazanın ardından çalışmalar bölgede durdu

Türkiye’den gelecek olan su için Çatalköy’de altyapı çalışması devam eden yol kenarında el feneri ile trafik hunisi yerleştirmeye çalışan 39 yaşındaki Bahset Aytekin 20 Temmuz tarihinde saat 03.00 sıralarında,  araç çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Aylardır kazanın gerçekleştiği bölgede devam eden kazı çalışmaları Ayetkin’in ölümünün ardından, tüm çukurlar kapatılarak firma çalışmaları durdurdu.

Aydınlatma ve yeterli önlem yok

Güvenlik tedbiri almadan kazılan çukurlar Çatalköy’den Esentepe yoluna kadar derin kazılmış ve kazaya davetiye çıkarıyor. Kazılan çukurların aylardır kapatılmaması ve birçok yere gece aydınlatma konulmaması sürücüleri tedirgin ediyor. 

Belirgin olan çukurlar, aylardır asfaltlanmayı bekliyor. Su borularının montajı amacıyla, kazılan derin çukurlar sürücüler için kaza tehlikelerini de arttırıyor. Yetkililer yol kenarlarına açılan çukurlar için ise gerekli uyarıcı levhalar ve aydınlatma için tedbir almadı. 

Trafikte sürücüler kazayla burun buruna

Kazılan yolların aylardır kapatılmaması ve tehlikeli çukurların hiçbir önlem alınmadan açık bırakılması trafikte sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Sabah ve akşam iş çıkışlarında yoğunlaşan trafikte sürücülerin çukurlara düşmemesi için yapılan ani frenler ise birçok kez zincirleme kazaya neden oluyor.