DAÜ Rektörlüğünün aldığı yeni disiplin kararlarını protesto etmek için Rektörlük binası önünde toplanan öğrenci grubunu engellemek isteyen 2 Ülkücü öğrenci ile eylem yapan grup arasında bulunan 3 Doğulu öğrenci birbirine girdi. Kavgaya karıştıkları tespit edilen Ülkücü öğrencilerden Fatih Arıcı ve Ali Furkan Özel ile yine kavgaya karıştıkları tespit edilen Doğulu öğrencilerden Mehmet Demir, Nuri Zenger ve İbrahim Tatar tutuklanarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kavga” ve “Rahatsızlık” suçlamalarıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıakrılan zanlılar teminatla serbest bırakıldı.

Elleri ve ayakları ile birbirlerine vurdular…

Meselenin tahkikat memuru Salih Keskinel, 25 Ocak tarihinde DAÜ Rektörlük binası önünde yaklaşık 30 kişilik bir öğrenci grubunun rektörlüğün aldığı yeni disiplin kararlarını protesto ettikleri sırada eylem yapan öğrenci grubunu engellemek isteyen zanlı Fatih Arıcı ile Ali Furkan Özel’in bir taraf, zanlı Mehmet Demir, Nuri Zenger ve İbrahim Tatar’ın ise bir taraf olup kavgada yer aldıklarını ve elleri ve ayakları ile birbirlerine vurduklarını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Keskinel, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

1-4.jpg

Yurt dışına çıkışları yasaklandı…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Fatih Arıcı, Ali Furkan Özel, Mehmet Demir, Nuri Zenger ve İbrahim Tatar’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine emir verdi.