Mustafa ŞENAL

Lefkoşa-Girne anayolunda özellikle tatil günlerinde vatandaşların tercih ettiği Boğaz Piknik alanının durumu içler acısı. Etrafa yayılmış boş poşetlerden, pet şişelere hatta Kurban Bayramı nedeniyle kesilen kurbanlardan arta kalanlar bölgede hastalıklara adete davetiye çıkarır cinsten. 

Bayram tatilinden de yararlanarak dün bölgede piknik yapmayı tercih eden vatandaşlar gördükleri manzara karşısında adeta şoke oldular. Diyalog’a  sitemlerini aktaran vatandaşlar, “ Artık bu kadarı da ayıp, her zaman aynı görüntülerle karşılaşmaktan bıktık” şeklinde sitemde bulundular

Vatandaş ne dedi? 

Hüsnüye Ulaş:

“Piknik alanına geldiğimizde adete şok olduk. Bizden önce buraya uğrayan vatandaşlar yiyip içtikten sonra masayı olduğu gibi bırakıp burdan ayrıldılar.Vatandaşın sorumsuzluğu bir yana bu kadar gözde olan bir mekana ne belediyeler ne de devlet el atıyor, yazık ve günah, gün gelecek bu ve benzeri yerleri arayıp da bulamayacağız.”

Murat Güzelek:

“Bu alanlar millet olarak kullandığımız ortak bir alan evimizi nasıl temiz tutuyorsak bu yerleri de ayni şekilde korumak ve temizlemek görevimiz. Kişi nasıl ki evinde çöp kutusunu kullanıyor aynen burada da yiyip içtikten sonra çöp kutularını kullanmak durumundadır”.

Atakan İlikli:

“Ben bir turist olarak KKTC’de belediyelerin piknik alanlarına ilgi gösterdiğini görmedim.İnsanlar duyarsız davransa bile yerel yönetimler bu mekanlarda denetim ve temizlik yapmıyor. Acı ama gerçek bu ülkede gözlemlediğimiz yetkililer de vatandaş da duyarsız. Bu konuda yetkililerin yapması gereken öncelikle temizlemek ardından da vatandaşta çevre bilincini oluşturmak”.

Kemal Hüseyin:

“Bu pislikten vatandaş suçludur ben burda belediyelere şuç bulmuyorum neden çünkü vatandaş temiz olsa belediye de o oranda yardımcı olacak. Bu pisliği bir deği on belediye bile temizleyemez. Siz vatandaş olarak yiyip içim pisliğinizi sağa sola atacaksınız ondan sonra da belediye gelsin temizlesin diyeceksiniz böyle birşey dünyanın hiçbir tarafında yoktur”

Ali Hazırlar:

“Görüntüler çok rahatsız edici. Buraya gelen insanların çöplerine sahip çıkmaları durumunda  buraları çok temiz kalır. Yetkililerden ricamız bu alanı özelleştirsinler o zaman göreceksiniz buraları aynen evlerimiz gibi ter temiz olur”

 Mustafa Bayur:

“Devletin  piknik alanlarına sahip çıkması gerekir, yani halktan aldığı vergileri vatandaşa hizmet olarak geri dönmesi gerekir.Koskoca piknik alanında bir çöp bidonu bile olmaması düşündürücü. İnsan burada yemek yemeye çalışıyor ancak çevresine bir baktığında bırakın yemeyi adeta içi lapanıyor”