Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Atina’da yer alacak “Avrupa’da kemer sıkmayla mücadele ve demokrasinin yeniden kazanılması için ittifaklar inşa etme” konulu konferansa katılıyor.

YKP’den yapılan açıklamaya göre, Konferans, Yunanistan’da iktidarda bulunan Radikal Sol Koalisyonu (Syriza), Avrupa Sol Partisi ile Nicos Poulantzas Enstitüsü ve  sivil toplum ağı olan “transform! europe” tarafından düzenleniyor.

Açıklamada hafta sonu yer alacak etkinliğe, özellikle Yunanistan, Güney Kıbrıs, Portekiz, İspanya, İrlanda gibi kemer sıkma politikalarının uygulandığı ülkelerdeki siyasi parti ve örgütlerinin davet edildiği kaydedildi.

Konferansın amacı bir yandan Avrupa Birliği ve Birliğe üye ülkelerdeki bazı önemli problemlerin irdelenmesini sağmak, diğer yandan da bu sorunlara karşı mücadele vermek için geniş siyasi ve sosyal ittifaklar kurulmasına yardımcı olmak olduğu kaydedildi.

Konferansın gündeminde, kemer sıkma politikalarının ekonomik, sosyal ve siyasi etkileri, mülteci krizi ve Avrupa’daki toplumlarla AB üzerindeki etkisi,  iklim değişikliklerinin etkileri, örgütlü çalışmaya karşı saldırı, Euro bölgesi ile genel olarak AB’nin geleceği bulunuyor.