YKP Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran, YKP’nin Kıbrıs sorunundaki değerlendirmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in müzakerelere kalındığı yerden devam etme sözü verdiğini savunan Durduran, “İki taraf da kalındığı yerden devam sözü verdiklerine göre uzatmadan bu sorun çözülmelidir” dedi.

Müzakerelerin kaldığı yerden devam edebilmesi için tarafların önce uzlaşıya vardıkları konular üzerine hem fikir olması gerektiğini kaydeden Durduran, “BM temsilcisinin raporu iki taraf tarafından da reddedilmiş veya kabul edildiği kimse tarafından belirtilmemiş olarak ortada bırakılamaz. Bu yanlış bir an önce ortadan kaldırılmalıdır” dedi.

Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle çözüm beklentilerinin arttığını kaydeden Durduran, “seçilenin, seçildiği ortamı bilmeden aday olmuş ve vaatlerde bulunmuş diye mazur görülemeyeceğini” ileri sürdü.

Durduran ayrıca “Ehliyete göre atama ve görevden alma ilkesini kabul etmeme ve adam kayırmayı uygulamayı da bırakılan yerden sürüklemek seçimlerin çare olmayacağını, seçilenlerin aynı yolu yürüyeceklerini kanıtlıyor” dedi.