Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), İstanbul’da Avrupa Sol Partisi tarafından düzenlenecek “2. Solun Akdeniz Konferansına” katılıyor.

YKP’den verilen bilgiye göre, 20-22 Şubat tarihleri arasında ÖDP ve HDP’nin koordine edeceği konferansta YKP’yi, yürütme kurulu üyesi Murat Kanatlı temsil edecek.

Konferansta yarın “Rojova Kantonları”, “Bölgede sorunlar için sol alternatifler”, “Uluslararası finansal kuruluşların kemer sıkma ve yoksulluk politikalarına karşı popüler mücadeleler stratejisi”, “Toplumları bölmek ve demokrasiye bir tehlike olarak gerici güçler ve gerici ideolojiler (köktendincilik, aşırı ve popülist sağ). Herkesin tam ve eşit haklara sahip olduğu demokratik toplumlar için mücadele” başlıklarında oturumlar yapılacak.

Cumartesi de “Toplumları bölmek ve demokrasiye bir tehlike olarak gerici güçler ve gerici ideolojiler (köktendincilik, aşırı ve popülist sağ). Herkesin tam ve eşit haklara sahip olduğu demokratik toplumlar için mücadele”, “Büyüme, sosyal adalet, ekoloji, sosyalizm”, “Göç, sığınmacılar, herkes için eşit sosyal haklarla dolaşım serbesti. Akdeniz çevresinde sol güçlerin rolü (Frontex, Dublin)” başlıklarında oturumlar olacak.

Pazar günü ise sonuç bildirgesi üzerine toplantılar gerçekleşecek.