YKP yaptığı yazılı açıklamada, Başbakanlığa verdiği dilekçede 59-2000 sayılı Askerlik Yasasının 52. maddesi ve 17-1980 sayılı Seferberlik Yasasının 9. Maddesine atıfta bulunarak 59-2000 ve 17-1980 sayılı yasalarda belirtilen bilgi edinme hakkı çerçevesinde belgelerin veya bilgilerin partiye sağlanmasını talep ettiğini belirtti.

Açıklamaya göre, YKP’nin istemleri şöyle:

“Bakanlar Kurulu'nun ihtiyatların, sefer hallerinde, celp edilerek askere çağrılması yönünde aldığı kararları gösteren bilgi ve/veya belge.

Böyle bir kararın verilebilmesi için Başbakanlık tarafından verilen “ihtiyatların, sefer hallerinde, celp edilerek askere çağrılması” yönündeki önerilerini gösteren bilgi ve/veya belge.

Böyle bir önerinin verilebilmesi için Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından verilen “ihtiyatların, sefer hallerinde, celp edilerek askere çağrılması” yönündeki tekliflerini gösteren bilgi ve/veya belge.

Bakanlar Kurulu’nun, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının teklifi veya görüşünü aldıktan seferberlik ilan edilmesi yönünde verdiği kararları gösteren bilgi ve/veya belge.

Böyle bir kararın verilmesinden önce Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından verilen teklifleri ve/veya alınan görüşleri gösteren bilgi ve/veya belgeler.”