Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), “Cumartesi günü Çamlıbel’de içme suyu arıtma tesisinde gerçekleştirilen törenin; su açılış töreni değil, haremlikli, selamlıklı, tekbirli, ilerici, barışçı ve solcu takviyeli Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) seçim  mitingi olduğunu” iddia etti.

YKP’den yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın törendeki  bazı ifadeleri de eleştirilerek, töreni Türkiye’nin organize ettiği ileri sürüldü.

Açıklamada “Su temin projesinde hiçbir şey hazır değil, suyun nasıl yönetileceği belli değil, TC ile yapılan antlaşmanın hükümleri için yapılacak yasal düzenlemeler, taslak olarak bile, kamuoyu ile paylaşılmadı. 1 Kasım öncesi alelacele yapılan bu tören de, seçim üstü temel atma törenlerini andırıyordu” denildi.

YKP açıklamasında,  su yönetimi, su kaynaklarının mülkiyeti, suyun maliyetinin etkileri konusunda bazı sorular yöneltilerek, “Tüm bunların cevapları verilmemiş, kamuoyu bunları tartışmamışken, sırf AKP’ye üç beş oy daha gelsin diye şov yapılması kabul edilemez” ifadelerine yer verildi.