HAMİTKÖYLÜLER İSYAN ETTİ: Hamitköy’de yağmur suyu drenaj çalışmaları için kazılan yollar, harap bir şekilde bırakıldı. Bu yolları her gün kullanmak zorunda kalan Hamitköylüler, belediye yetkililerine çağrı yaparak kimsenin canına zarar gelmeden yolların tamir edilmesini istedi

Ceren ÖZBİL

Hamitköy’de hem anayol hem de ara yollar köstek yuvasına döndü. Sürücüler bu yolda araç kullanmakta zorlanırken, yayalar ise yağmurlu günlerde bu yolda yürüyemiyor.
Bölge hakkında edinilen bir göre yaklaşık bir ay önce köy içersinde bulunan yollar alt yapı çalışmaları nedeniyle Lefkoşa Türk Belediyesi ekipleri tarafından kazıldı ve ardından tamir edilmedi. Her gün bu yollardan geçmek zorunda kalan Hamitköylüler kimsenin canına zarar gelmeden yolarlın tamir edilmesini istiyor.

Tehlike saçıyor…

Özellikle kazı çalışmalarının ardından bir şeridi kullanılamayacak hale gelen Hamitköy anayolu hem araç sürücüleri hem de yayalar için büyük tehlike. Yolun tek şerit olarak kullanılmak zorunda olması kazalara neden oluyor. Havadis’e konuşan Hamitköylüler hemen hemen her gün köy içinde kaza olduğunu anlattı.

Uyarı levhası yok…

Hamitköy’de yolların altyapı çalışmaları nedeniyle kazılmasına ve bozuk bir şekilde bırakılmasına rağmen yolların bozuk olduğunu gösteren tek bir uyarı levhası bile bulunmaması dikkat çekiyor. Özellikle bölgeyi bilmeyen araç sürücüleri için bu durum büyük tehlike arz ediyor.

Her yer toz duman…

Hamitköy’deki yolların bozuk olmasının çilesini sadece yolu kullanmak zorunda olan araç sürücüleri ve yayalar çekmiyor. Ayni zamanda ev hanımları evlerine, esnaflarda dükkanlarına giren toz toprağı günde en az beş altı kez süpürüp temizlemek zorunda.

Hamitköylüler ne dedi?

Ertan Karaağaç

“Yolların durumu zaten ortada. Sadece anayol değil köy içi yollarda ayni durumda. Bir aydan fazladır ayni çileyi çekiyoruz. Ben motosiklet sürücüsüyüm. Bu yollarda motosiklet sürerken canımız büyük tehlikede. Zaten arabalarda bu yolu tek şerit olarak kullanıyor. Bu da büyük tehlike saçıyor.”

Salih Çocuk

“Önceki gün arabamın iki lastiği birden çukura girdi. Artık makinistlere, kaportacılara, lastikçilere para ödemekten bıktık. Yol boyunca hiçbir uyarı levhası yok. Yolun bozuk olması nedeniyle araçlar tek şeridi kullanıyor. Burada belediyeye çağrı yapıyorum, bu yol bir an yapılsın. Kimsenin canına zarar gelmeden bir an önce bu sorunun çözülmesini istiyorum.”

Cengiz Saner

“Bir an önce bu yolun yapılmasını istiyoruz. Bir aydan fazladır yol bu durumda. Sadece Hamitköy’ün anayolu değil, ara yollarda ayni durumda. Kimsenin canına zarar gelmeden bu sorunun çözülmesini istiyoruz.”

Mahmut Arlı

“Ben burada esnafın, restoranım var. Müşteriler artık gelmek istemiyor. Her gün bu tozu toprağı çekmekten bıktık usandık. Bir an önce bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Müşterilerimiz gelip rahatlıkla gelip restoranda oturabilsin.”

Necati Kasap

“Yolların durumu berbat. Yaklaşık bir aydır ayni durumda. Belediye artık bir şeyler yapsa bizim için iyi olur. Yolların bu hali kazalara davetiye çıkarıyor. Yolun bozuk olması nedeniyle tek şerit olarak kullanılıyor. Belediyeyi göreve çağırıyoruz.”

Mustafa Hovarda:

“İki aydan fazladır yollar bu halde. Arabalarımızı her gün lastikçiye, kaportacıya ya da makiniste götürmek zorunda kaldık. Yol tek şerit olarak kullanılıyor. Bir an önce bu yolun yapılması gerekiyor. Bu yolu kullanırken canımız tehlikede.”

7-026.jpg

Hamitköy anayolu yapılan yağmur drenaj çalışmalarının ardından köstebek yuvası gibi bırakıldı. Bölge halkı isyanda

****
foto002.jpg

Sadece anayollar değil ara yollar da aynı durumda