Kumyalı, Bafra ve Gelincik Köy Muhtarları, trafik kazalarında meydana gelen ölümlere dur demek için resmi makamları göreve çağırdı, hız kamerası takılmasını istedi.

Kumyalı - Karpaz Anayolu üzerinde meydana gelen trafik kazalarında son yıllarda yaşanan artışlara ve bu kazalarda kaybedilen canlara dikkat çekmek için bölge muhtaları harekete geçti.

kaza-004.jpg

Son dört yılda yedi kişi hayatını kaybetti

Kumyalı, Gelincik ve Bafra köy muhtarları, trafik kazalarını caydırıcı özelliği ile azaltacağına inandıkları hız tespit kamerası konulması için hazırladıkları dilekçeyi Lefkoşa Merkez Kaymakamlığı’na teslim etti.

Kumyalı-Karpaz anayolu üzerinde meydana gelen trafik kazalarında son dört yılda yedi canın kaybedildiğini, onlarca da yaralı olduğuna dikkat çeken bölge muhtarları tepkilerini şöyle dile getirdi;

sam_4561.jpg

Yaşar Demir (Kumyalı Köyü Muhtarı):

"Hazırladığımız dilekçeyi Lefkoşa Kaymakamı’na verdim, yine bir dilekçe de Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na vereceğim. Geçtiğimiz yılın Eylül ayının 12 sinde yine buna benzer dilekçeleri ilgili makamlara vermemize rağmen bugüne kadar hiçbir olumlu gelişme yaşanmadı. Sadece bostan korkuluğu gibi iki adet “radar ikazı levhası” getirip yol kenarına diktiler ancak radarı getirip takmadılar. O tabelayı taktıktan sonra bile ölümler yaşandı orada. Bölge halkının yetkililerden beklentisi artık bu ölümlerin son bulmasıdır."

Esat Nurçin (Gelincik Köyü Muhtarı):

"Karpaz insanları bir adet sabir hız tespit kamerasından daha mı değersiz ki bu kamerayı takmıyorlar. Bir adet sabit kamera en azından burada yapılan hızı keserek kazaları önleyebilir."

Selim Çetil (Bafra Köyü Muhtarı):

"Son zamanlarda burada yaşanan kazalar artmaya başladı. Hatta ölümler çoğaldı eğer sürücüler hız kesmiyorsa bunu kamera koymak suretiyle gerçekleştirebiliriz. Bir an önce yetkilkilerin duyarlı davranarak bu konuda adım atmasını bekliyoruz."