Yeşilırmak Muhtarı İsmet Özpolat, yetkililere iletildiği halde yol içindeki elektrik direğinin kaldırılmadığını söyledi.

Melin DOBRAN

Güzelyurt’a bağlı Yeşilırmak köyünde yol ortasında duran bir elektrik direği sürücüler için tehlike saçıyor.

Sahil yolu olarak bilinen ve Şehitler Caddesi’ndeki viraj üstünde bulunan elektrik direğin birçok kazaya sebebiyet verdiği öğrenildi.

Yeşilırmak Muhtarı İsmet Özpolat, söz konusu direğin viraj üstünde olmasından dolayı bir çok aracın kaza yaptığını söyledi. Direğin kaldırılması için yaklaşık 8 ay önce Lefke Belediyesi’ne durumu ilettiğini belirten Özpolat, belediyeden “Maddi olarak gücümüz yok” yanıtı aldığını iddia etti. 
Özpolat, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’ın ve Meclis Başkanı Sibel Siber’in bir süre önce köyü ziyaret ettiği sırada durumu Uluçay’a da aktardığını ifade etti. Özpolat, “Uluçay’a ve Siber’e durumu izah ettim. Direği yerinde gördüler ve ‘halledeceğiz merak etme’ dediler. Yaklaşık 1 ay önce İçişleri Bakanı ve Merkez Kaymakamı, Maliye Bakanlığı’nın para vermediğini söyledi” dedi.

“Bir an önce halledilmesini istiyoruz”

Muhtar Özpolat kendisine, söz konusu bölgede bulunan 5 tane direğin sökülüp yeniden takılmasının 4 bin 800 Sterline mal olacağının söylendiğini dile getirdi. Özpolat, “Bakanlık bu sorunu 2014 sonu halletmeye çalışacağını söyledi. O yoldan her geçen, özellikle deniz mevsiminde gelenler aracını bu direğe çarpıyor. Küçük bir hasarla kurtuluyorlar ama viraj olduğu için bu durum çok tehlikeli. İçişleri Bakanı’nın dediğine göre, paranın trafik şubesinden alınması gerekiyor. Elektrik kurumundan projeyi de çıkarttık, bekliyoruz. Ciddi bir kaza olmadan bu sorunun halledilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.