Gamze BAYKUR

İskele Bekir Paşa Lisesi Kolej Sınıfı öğrencileri otobüs paralarının devlet tarafından ödenmediği gerekçesiyle dün sabah Anıt Çemberinde eylem yaptı.

Geçen yıl sınavla İskele Bekir Paşa Lisesi Kolej Sınıfına giren ve dün sabah aileleri ile eylem yapan 12 öğrenci “Eğitimimizi elimizden alıyorlar. Herkes okulda biz eylemdeyiz. Bakanlık otobüs paramızı ödesin” diyerek yaşadıkları soruna ivedilikle çözüm bulunmasını istediler. 

Seslerini duyurmak için Anıt çemberinde toplanan 12 öğrenci “Müşteri değil, öğrenciyiz. Alemin fazlası biz miyiz?”, “Bakan amca taşımacılık tüzüğünü üç defa oku” gibi pankartlar açtılar.

Öğrenciler ve veliler ne dedi?

untitled-1-762.jpg

ZÜMRÜT BEKİROGLU:

“Çocuklarımız 2013 yılında kolej sınavına girdiler ve İskele Bekir Paşa Lisesi Kolej Sınıfını kazandılar. Yasaya göre devletin yol parasını ödemesi lazım. Binlerce çocuğun yol parası devlet tarafından karşılanırken niye Maliye Bakanlığı 12 çocuğun okul parasını ödemedi?”

EMİNE ÇİÇEKSEVEN:

“2013 yılında devletin bize sunduğu 2 tercihli bir sınav yapıldı. Çocuklarımız İskele Bekir Paşa Lisesi Kolej Sınıfını kazandı. Ancak devlet otobüs ücretlerini ödemedi ve otobüs şoförü haklı olarak bizden ücret talep etti. Devlet 12 çocuğumuzu da dışladı. Çocuklarımızın otobüs ücretleri ödenene kadar okula göndermeyeceğiz. Madem 12 yaşa kadar zorunlu eğitim vardır polis çocuklarımızı evden alıp okula götürsün.”

MELİHA ÇİÇEKSEVEN:

“Bize geçen yıl iki tercih sundular. Sınava girdik ve biz İskele Bekir Paşa Lisesi Kolej Sınıfını kazandık. Devlet otobüs paramızı ödemiyor. Eğitimimizi elimizden alıyorlar. Herkes şimdi okuldayken biz burada eylemdeyiz.”

YAREN BEKİROGLU:

“Bakanlık otobüs paramızı ödemiyor. okula gitmek istiyoruz ama gidemiyoruz. Devlet otobüs parasını ödesin. Herkes okula gider biz ise eylemdeyiz.”

DİLAN BARUT:

“Bizim şuan okulda olmamız lazım. Ama biz eylemdeyiz. otobüs paramız ödenmiyor. Lütfen buna bir çare bulsunlar.”

NERSAN YAHİ:

“Bakan amca lütfen otobüs paramızı öde. Ödemezsen okulumuzdan ve eğitimden uzak kalacağız. Lütfen otobüs paramızı öde.”

DEMİRKAN DEMİR:

“Biz hakkımızı istiyoruz. okumak herkesin hakkıdır. Biz büyüklerimizin geleceğiyiz. Kendi geleceklerini kaybetmesinler.”