Pelin Yükselay

Kuzey Kıbrıs genelinde salı gününden itibaren etkili olan yağışlı hava, dün sabah saatlerde şiddetini artırdı.

Sabah 03.00 civarında başlayan gök gürültülü dolu yağışı, fırtınayla birleşince birçok bölgede hasara neden oldu. Bazı yollar da trafiğe kapandı.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, sağanak yağış nedeniyle kapanan Girne-Değirmenlik yolundaki killi toprağın ekipler tarafından temizlendiğini, yolun trafiğe açıldığını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, sabah saat 03.30 sularında gelen ihbar üzerine harekete geçen Sivil Savunma Acil Müdahale ekipleri, dozer, kurtarma aracı ve tankerle yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından bölgedeki killi toprağı temizledi.

Ekipler seferber oldu

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın Lefkoşa, Girne ve Güzelyurt bölge müdürlüğü acil müdahale ekipleri bölgelerindeki su baskınlarına da müdahale etti. 

Ekipler, gün boyu su baskınlarına neden olan tıkalı menfezleri açtı, bina bodrumlarında biriken suları tahliye etti.

Kanlıköy’de dere taştı

Lefkoşa-Girne yolunun bazı bölümlerinde ani gelen sel suları toprak kaymaları yaşanmasına neden oldu. Aşırı yağmurlar, derelerin de gürül gürül akmasını sağladı. Kanlıköy bölgesinde bazı yollar dere suları altında kaldı.

Gönyeli’yi dolu vurdu

Dolu yağışının etkili olduğu Gönyeli de de vatandaşlar, yağan yağmura aldırış etmeksizin, evlerinin önünü temizledi.

Gönyeli sakini Fazıl Amca, Diyalog muhabirine gece gök gürültüsü ve dolu sesi ile yataklarından uyandıklarını anlatarak, büyük korku yaşadıklarını kaydetti. 

Gece üç, dört kez yataklarından gürültü ile uyandıklarını kaydeden Amca, sabah kalktıklarında ise bembeyaz bir örtü ve ağaçlarının telef hali ile karşılaştıklarını söyledi. Asma, üzüm ve yeni dünya ağaçlarının üzerinde yaprak bile kalmadığını belirten Amca, doluların da biriktiğini kalktıktan sonra, yağmura aldırış etmeden bahçelerini temizlemeye başladıklarını anlattı.